2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Pesti TV bezárásával a Pesti Srácok jövője is kérdésessé vált

Hirdetés

A Pesti TV bezárásával a Pesti Srácok jövője is kérdésessé vált

A Pesti TV után bezárhat a Pestisracok.hu is – erről Huth Gergely, a csatorna programigazgatója és az oldal főszerkesztője (képünkön) írt a Facebookon egy hozzászólásra válaszolva. A kommentben, amelyet az Azonnali szúrt ki, Huth azt közölte, hogy a tévé tulajdonosai, Vaszily Miklós és Mészáros Lőrinc cégei „az alacsony reklámbevétel miatt nem kívánják tovább finanszírozni a Pesti TV működését. Mint üzletembereknek, ehhez minden joguk megvan. Mivel integrált szerkesztőséget működtettünk, jelen formában a PestiSrácok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált.”

A főszerkesztő ezt a saját, kedd délelőtt megjelent bejegyzéséhez fűzte hozzá, amely eredetileg a Pesti TV megszűnéséről szólt. „Régi mondásom volt, hogy »a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkészítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához«. Azóta annyi történt, hogy mi magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni…” – írta ironikusan.

A Telex kedd délután elérte Huthot, aki azt nyilatkozta, hogy a tévé megszűnése miatt a Pestisracok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált. A honlap jövőjéről a főszerkesztő azt mondta: „Gondolkozunk mindenféle megoldásokon.”

Hirdetés

A Pesti TV, amely mögött a Progress Media Hungary Kft. elnevezésű műsorgyártó cég áll, 2020 szeptemberében indult el. A vállalkozás egyik tulajdonosa a kormányközeli médiamenedzser és a TV2 elnöke, Vaszily Miklós, a másik pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Bizalom Vagyonkezelő.

Nem most lehetett hallani először a Pesti TV problémáiról: tavaly szeptemberben nyílt levelet tett közzé a Pestisracok.hu, amely a helyzete „ellehetetlenítése” miatt kért segítséget a közönségétől. Később a szöveg eltűnt az oldalról, Vaszily pedig azt nyilatkozta, hogy sikerült tisztázni a félreértéseket, a vélt vagy valós sérelmeket Huth Gergellyel, a Pesti TV egyik alvállalkozójaként tevékenykedő, a műsorok tartalmáért felelős Gerilla Press Kft. vezetőjével és a munkatársakkal. Vaszily akkor azt is hozzátette, hogy nincs napirenden a tévé megszüntetése, bár elismerte, hogy a nézettséggel problémák vannak. Azt is elmondta, hogy egy év múlva, a tévé második születésnapján fogják újból felülvizsgálni a csatorna helyzetét.

A Media1 értesülései szerint a Pesti TV a kormányközeli sajtóban zajló költségracionalizálásnak esik áldozatul.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220510_pesti_tv_pesti_sracok_huth_gergely_vaszily_miklos#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem jegyzi többé a Fitch a kémbank néven is ismert Nemzetközi Beruházási Bankot

Nem jegyzi többé a Fitch a kémbank néven is ismert Nemzetközi Beruházási Bankot

Visszavonta a kémbankként elhíresült Nemzetközi Beruházási Bank minősítését a Fitch Ratings – írja az Mfor.hu. …