2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A munkavállalók ragaszkodnak a home office-hoz

Hirdetés

A munkavállalók ragaszkodnak a home office-hoz

Nemzetközi szinten a dolgozók kétharmada fontolgatja, hogy felmond, ha legalább heti néhány napra nem maradhat home office-ban. Magyarországon a fiatalok nem is vállalnak el olyan állásokat, ahol nincs hibrid munkavégzés, írja a napi.hu. A cikk szerint Kastle irodabiztonsági adataira hivatkozva, amelyek több ezer kereskedelmi épület kulcskártyájának lehúzását követik nyomon, azt állítja, hogy az Egyesült Államok tíz legnagyobb városában az irodák körülbelül 40 százalékban kihasználtak, ami 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Ugyanakkor az ADP Research Institute felmérésének eredményei szerint az irodába való visszatérést megkövetelő vállalatoknál a következő hónapokban több munkavállaló mondhat fel. A “People at Work 2022: A Global Workforce View” című jelentés 2021 novemberében több mint 32 ezer munkavállalót kérdezett meg az Egyesült Államokból, Indiából, Hollandiából és más országokból. Ennek eredményei szerint a globális munkaerő kétharmada (64 százaléka) azt mondta, hogy már keresett, vagy fontolóra venné, hogy új állás után nézzen, ha a munkáltatója teljes munkaidőben vissza akarja rendelni az irodába. Különösen a fiatalok gondolkoznak így.

Magyarországon is hasonló a helyzet: a Schönherz Iskolaszövetkezet felmérése szerint a Z-generáció számára már a távmunka a fő hívószó. 2017-ben még a felnőtthöz méltó bánásmódot tartották a legfontosabbnak, ma a home office lehetősége és a szabad alkotómunka áll a listájuk élén.

Forrás:
http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20220501_A_munkavallalok_ragaszkodnak_a_home_officehoz#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A nyomtatókat, a szerszámokat és a kerti gépeket viszik a legjobban a Vaterán

A nyomtatókat, a szerszámokat és a kerti gépeket viszik a legjobban a Vaterán

Napokon belül elviszik a Vaterán meghirdetett irodaszereket, illetve irodatechnikai eszközöket (pl. nyomtatókat, fotónyomtatókat). Ezek a …