2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A mostanihoz képest 2008 csak egy „válságocska” volt a Videoton egyik vezetője szerint

A mostanihoz képest 2008 csak egy „válságocska” volt a Videoton egyik vezetője szerint

Jelenleg a kereslet és a kínálat egyensúlyának megbomlása a legnagyobb gazdasági probléma Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója szerint. Az üzletember egy székesfehérvári üzleti fórumon beszélt, ahol kiemelte, hogy miközben a 2008-2009-es válságban 4,5 százalékon tetőzött az infláció, tavaly ugyanez a mutató már 11,5 százalékon állt.

Ha innen nézzük, akkor 2008 a mai helyzethez képest csak egy válságocska volt” – idézi Sinkót a Portfolio.

Hozzátette, hogy bár Törökország előnye behozhatatlannak tűnik az infláció tekintetében, Európában már csúcsra tört Magyarország, ugyanis Moldovát is megelőztük.

A sportklub tavalyi évét sikeresnek nevezte, ugyanis vevőik többsége rugalmas volt, így a költségnövekedésüket át tudták hárítani – vagyis „köszönik szépen, jól vannak”.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230511_2008_valsagocska_Videoton_Sinko_Otto_inflacio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Óriásit fékezett az online kiskereskedelem is, sokkal kevesebbet költünk a webshopokban

Óriásit fékezett az online kiskereskedelem is, sokkal kevesebbet költünk a webshopokban

Mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma a …