2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A magyarok több mint felének még mindig frusztráló a neten vásárolni

A magyarok több mint felének még mindig frusztráló a neten vásárolni

Az online vásárlás belföldi forgalma az első félévben meghaladta a bruttó 355 milliárd forintot, ami közel 35 százalékos növekedés 2019-hez képest. Ugyanakkor nem volt zökkenőmentes az idáig vezető út, hiszen a Mastercard által támogatott Fizetési Élmény Riport szerint

10-ből 9 ember hagyott abba online vásárlást a célegyenesben, tehát úgy, hogy a kiválasztott termék már a kosarában volt, de végül mégis elállt a tranzakciótól.

Ennek a döntésnek számtalan oka lehet: legtöbbször a bizalmatlanság miatt marad abba a vásárlás (korábbi rossz tapasztalatok, nem megbízhatónak tűnő weboldal, ismeretlen fizetési oldal, információhiány), de minden tizedik vásárlás azért szakadt meg, mert túllépték az időkeretet és ugyanennyi vásárlást akadályoztak meg a rosszul megadott adatok is.

„Az emberek közel 58 százaléka frusztrált az online vásárlás során, ötödük kifejezetten a fizetésnél érzi magát kellemetlenül” – kommentálta a kutatást Racskó Tamás, a Mastercard üzletfejlesztési menedzsere. A fizetés mellett persze vannak más befolyásoló tényezők is: a kutatás szerint a vásárlók 55 százaléka a jó ügyfélkommunikációnak és a weblap folyamatos frissítésének köszönhetően érzi magát biztonságban, 74 százalékuk szerint a kereskedővel kapcsolatos bizalom kiépítését a pozitív visszajelzések segítik a legjobban, 30 százalék pedig fontosnak tartja mások ajánlását.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200914_A_magyarok_tobb_mint_felenek_meg_mindig_frusztralo_a_neten_vasarolni#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Médiahatóság szerint nem mérlegelhettek a Klubrádió ügyében

A Médiahatóság szerint nem mérlegelhettek a Klubrádió ügyében

Ismételt jogsértés miatt nem újították meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét – közölte a Nemzeti Média- és …