2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A legrosszabbak között szerepel Magyarország az uniós innovációs ranglistán

Hirdetés

A legrosszabbak között szerepel Magyarország az uniós innovációs ranglistán

Tovább javult Európa innovációs teljesítménye, az Egyesült Államokat sikerült megelőzni, igaz, Dél-Korea, Ausztrália vagy Japán még őrzi vezető pozícióját, derül ki az Európai Bizottság 2019-es adatokat feldolgozó európai innovációs eredménytáblájából.

Az összesítésben a vezető innovátorok, a jelentős innovátorok, a mérsékelt innovátorok és a lemaradó innovátorok csoportjába sorolják az uniós országokat.

Svédország teljesítménye továbbra is a legjobb az EU-ban, Finnországot, Dániát és Hollandiát megelőzve. Az Európai Unió 24 tagországban növekedtek az innovációs eredmények, Litvánia, Málta, Lettország, Portugália és Görögországban kiemelkedően jól teljesített etéren.

Hirdetés

Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan a mérsékelt innovátorok csoportjába került, a 23. helyen áll a tagországok között, az összesített innovációs mutató értéke az uniós átlag 66,4 százalékát éri el.

Az összegzésben megjegyzik, hogy Magyarország kifejezetten rosszul teljesít a innovatív kkv-k együttműködésében, és a kisebb vállalatok kutatásra és fejlesztésre fordított forrásai esetében is alacsony mutató jött ki.

Az Európai Bizottság szerint az EU innovációs teljesítménye 2012 óta átlagosan 8,9 százalékkal nőtt.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200623_Mersekelt_innovatorok_kozott_ragadt_Magyarorszag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Pozitív lett a győri Audi-gyár egyik alkalmazottjának koronavírus tesztje – írja az Index. A lapnak …