2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A legőrültebb ötleteket is bevetik a túlélésért küzdő légitársaságok

A legőrültebb ötleteket is bevetik a túlélésért küzdő légitársaságok

Leghamarabb jövő év közepén állhat helyre a nemzetközi légiforgalom, de a légitársaságoknak addig is élniük kell valamiből. Mindent kitalálnak, amivel pénzhez juthatnak – írja a Bloomberg.

Az ausztrál Qantas például az egyik Boeing Dreamlinerét arra használja, hogy légi körutat szervez az Antarktisz fölött. Az utazásnak borsos ára van: 7999 ausztrál dollár, ez jelenleg több mint 1,7 millió forintnak felel meg. November és február között hét útra lehet jelentkezni az Antarktisz fölött, amelyek a cég szerint “kihagyhatatlan élményt” jelentenek, és 12-14 órásak.

A Qantas nemcsak ebből szeretne pénzt csinálni. Piacra dobott a cég olyan pizsamákat is, melyeket eddig csak az első osztályon utazók kaptak a hosszú utakra: 10 ezret máris elkapkodtak belőle.

Azt a 25 ausztrál dollár, vagyis 5500 forint értékű csomagot, melyet a drágább üléseket elfoglaló utasok eddig ingyen kaptak meg, most szintén piacra dobták, emellett a már leszerelt Boeing-gépek kis dohányzóasztalait is árusítani akarják, mint “feledhetetlen emléket”.

Az Air Asia fapados légitársaság Malajziában – amely rekordveszteséget könyvelt el a vírus járvány idején – most kereskedelmi szolgáltatást indított. Közvetlenül össze akarja kötni a malajziai farmokat a távoli vevőkkel: például a szállodákkal, áruházláncokkal.

Olyan szolgáltatást próbálnak nyújtani, mint az Amazon a házhoz szállításban: a fagyasztott csirkétől az ananászig mindent kiszállítanak, hogy pótolják az elmaradó jegybevételt.

Hasonló ötlettel rukkolt elő a kanadai Air North kanadai légitársaság is, amely a Yukon vidékét kötötte össze olyan nagyvárosokkal, mint például Vancouver. Az egykori aranyásó vidéken kilenc kanadai dollárért, vagyis kicsivel több mint kétezer forintért kínálják a fedélzeti menüt. De akár sajttortát is lehet rendelni tőlük 13,99 kanadai dollárért. Ez a szolgáltatás csak az északnyugati Whitehorse városában működik, ahol az ügyfelek másnap kapják meg a rendelt ételeket. A házhoz szállítás díja pedig mindössze 10 kanadai dollár.

Utazás a nagy semmibe: ezt kínálja a japán ANA holding, amely charter gépeken hirdet utakat. Az új kezdeményezésük keretében 300 embert sorsolnak ki “hawaii utazásra”. Az Airbus A 380-as gépe békeidőkben Tokió és Honolulu között repked, most azonban másról van szó: a 90 perces utazás során a légi kísérők hawaii virágmintás inget viseltek, és természetesen maszkot. Csak épp a gép nem szállt fel – így a másfél órás „út” után ugyanoda érkeztek “egy örökre emlékezetes hawaii túráról”.

A Starlux Airlines szintén hasonló utakat hirdetett Tajvan körül, a 144 dolláros jegyeket pedig egyből elkapkodták.

Kínában kezd magára találni a légiforgalom: a jövő hónapban már el kívánják érni a tavalyi szintet – számolt be a China Daily. Ez persze a hazai forgalomra vonatkozik, amely Kína hatalmas belső piacán önmagában is igen jelentős. Mindez persze nem menne óriási kedvezmények nélkül.

A China Eastern Airlines, amely Kína három legnagyobb légitársasága közé tartozik, különleges hétvégi ajánlattal állt elő. 3322 jüanért, vagyis 148 ezer forintért olyan hétvégi kártyát kínálnak, mely egész évben érvényes. A júniusban meghirdetett program pedig nagyon népszerű: volt olyan járat, ahol az utasok 90 százaléka ezzel a hétvégi kártyával fizetett. Persze fel is merülhetne a kérdés, hogy megéri-e ez a cégnek, a válasz pedig határozott igen: a China Eastern légitársaságnál a gépek utasokkal teli fedélzettel repülnek, ráadásul a hétvégi kártyát használók zöme új utas. 150 ezren másodszor is használták az év végéig érvényes kártyájukat Kínában.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200907_Mindent_bevetnek_a_tulelesert_kuzdo_legitarsasagok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. …