2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A horvát Elon Musk mentheti meg a Bugattit

Hirdetés

A horvát Elon Musk mentheti meg a Bugattit

Embert próbáló feladatot talált magának a 33 éves horvát Mate Rimac: beszállt többségi tulajdonosként a Bugattik gyártásába. Erre azért nyílt lehetősége, mert a 2015-ös dízelbotránnyal magát csúnyán megégető és 180 milliárdos hitelállományt maga előtt görgető Volkswagen úgy döntött, nem viszi tovább egyedül a Bugatti jelentette terhet.

Rimac azért lehet alkalmas a márka megmentésére, mert amihez eddig nyúlt, sikeresnek bizonyult. Még iskolásként, tanára noszogatására jelentkezett különféle innovációs pályázatokra, s ezek többségét meg is nyerte.

Az igazi szerelme ráadásul az autó. Az általa alapított Rimac Automobili kétfős minivállalkozásból mára ezer embert foglalkoztató vállalattá nőtte ki magát. Mindezt úgy érte el, hogy Horvátországnak eddig gyakorlatilag nem volt saját autóipara. Kitartása, eredeti gondolkodása és merészsége miatt emlegetik a horvát Elon Muskként.

Hirdetés

Arról, hogy mit tervez Rimac a patinás márkával, további részleteket a csütörtökön megjelenő HVG-ben és a hvg360-on olvashat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20210714_Bugatti_Mate_Rimac_Volkswagen#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Órákig állt a műszaki vizsgáztatás

Órákig állt a műszaki vizsgáztatás

Reggel óta nem működött országosan a műszaki vizsgáztatás hétfőn, amely végül délután indult újra. Egy …