2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. Az új szabályozás a Digi médiaszolgáltató szerint megnehezíti az indulásukat. Szerintük az új tervezetben olyan kritériumokat állítottak fel, melyek a Digi újbóli elutasítását jelenthetik.

A közlemény szerint a Digi kizárása a tenderből azt jelentené, hogy a cég csak korlátozott számú előfizetőhöz tudná eljuttatni szolgáltatásait.

„Úgy véljük, a mobil frekvenciaárverés kiírásnak összességében semlegesnek, fairnek és az európai joggal és gyakorlattal összhangban állónak kellene lenne, ily módon szélesebb versenylehetőséget teremtve az ügyfelek érdekében” – írták.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden a honlapján véleményezésre nyilvánossá tette a 900 megahertzes és az 1800 megahertzes frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró jogosultságok árverési eljárásának dokumentációtervezetét, előkészítve a frekvenciaárverést. A 900 megahertzes frekvenciasávban összesen 60 megahertzre, az 1800 megahertzes frekvenciasávban pedig összesen 120 megahertzre lehet majd licitálni. Az értékesítés a tervezet véglegesítése után, várhatóan októberben indul és a tervek szerint 2021 első negyedévében zárulhat. A frekvenciákon jelenleg szolgáltatást nyújtó három szolgáltató használati jogosultsága 2022. április 7-én és 8-án jár le.

A HWSW informatikai-távközlési szakújság azt írta, hogy

lényegében eldőlt, hogy a Digi Távközlési Kft. nem indulhat el a 900 és az 1800 MHz-es frekvenciasávok 2022. áprilisában felszabaduló szabad blokkjaiért folyó versenyben, mivel a céget a megelőző 24 hónapban két olyan hatósági döntéssel is sújtották, melyek közül csak az egyik önmagában elég lenne az eljárásból való kizárásra, ráadásul egyéb feltételeknek sem felel meg a vállalat.

Tavaly szeptemberben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kizárta a Digit az ötödik generációs frekvenciaárverésről. Szintén a HWSW írta meg, hogy vélhetően a Telenor kérdése nyomán zárták ki a Digit az árverésről. A portál ugyanis fellelt egy jegyzőkönyvet, melyből kiderül, a Telenor vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese javasolta, hogy

zárják ki azt a pályázót, akivel szemben két éven belül jogerős hatósági vagy bírósági döntés született a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának, a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának vagy a vállalkozások összefonódására vonatkozó szabályoknak a megsértéséről.

Márpedig a Digit az Invitel felvásárlása kapcsán tavaly elmarasztalta a Gazdasági Versenyhivatal. Akkor szintén tiltakozott a Digi.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200918_Digi_NMHH_tervezet#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …