2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A cég, amelyik Magyarországról látja el a világ gyógyszerkutatóit

Hirdetés

A cég, amelyik Magyarországról látja el a világ gyógyszerkutatóit

Idén már második éve került be a Financial Times leggyorsabban fejlődő európai cégeket felsorakoztató listájára a Mcule: a 2011-ben alapított, a gyógyszerkutatásban használatos kémiai molekulákat gyűjtő társaságé mára az egyik legnagyobb virtuális adatbázis, amely a gyógyszerkutatásban dolgozók számára hozzáférhető. A céljuk pedig az, hogy öt éven belül a világ vezető kémiai piacterévé váljanak.

A kezdet azonban nem volt ennyire egyszerű: Kiss Róbert, az Mcule egyik alapítója a hvg.hu-nak elmondta, az első öt évük az útkeresésről szólt, ennek megfelelően az üzleti modell is sokat változott, és voltak olyan pillanatok, amikor csupán néhány tízezer forinton múlt a cég sorsa, ami elég nagy kontraszt ahhoz képest, hogy most már egymilliárd forint körül mozog a nettó árbevétel.

Kiss Róbert, aki ügyvezetőként áll a vállalkozás élén arról is beszélt, annak ellenére, hogy amerikai részleget is működtetnek a Szilícium-völgyben, miért ragaszkodnak Magyarországhoz: „Az alapítók magyarok, itt is élünk, ezért úgy gondoltuk, hogy innen szeretnénk folytatni.” Ennek megfelelően a kutatás-fejlesztés, a napi szintű működés, az értékesítés nagy része is a magyar cégből történik annak ellenére, hogy jobbára nyugat-európai és észak-amerikai gyógyszerkutatókat látnak el.

Hirdetés

A Magasfeszültség című, a hvg.hu és az Európai Beruházási Bank együttműködésében készülő videosorozatunkban húsz olyan magyarországi céget mutatunk be, amely sikerrel vette az elmúlt időszak akadályait: képesek voltak reagálni a járvány okozta új helyzetre, innovatív megoldásokkal találták meg a kiutat a munkaerőhiányra vagy tűntek ki valamilyen egyedi megoldással.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220510_mcule_magasfeszultseg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Részvényeket ad dolgozóinak az Erste Bank

Részvényeket ad dolgozóinak az Erste Bank

Minden jogosult dolgozónak 350 euró értékben juttat részvényeket értékpapírjaiból az Erste Bank munkavállalói részvényprogramja keretében. A …