2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A briteknél is megszabja a Lidl, hány doboz tojást vehet egy vásárló

Hirdetés

A briteknél is megszabja a Lidl, hány doboz tojást vehet egy vásárló

Több üzletben ideiglenesen limitálták a megvásárolható tojás mennyiségét az Egyesült Királyságban. A Lidl-boltokban egyszerre legfeljebb három, az Asdákban pedig kétdoboznyit lehet venni – írja a BBC.

A korlátozást azért vezették be, hogy ne alakuljon ki készlethiány, és mindenki hozzáférjen a tojáshoz, a termelők ugyanis nehézségekkel küzdenek az emelkedő költségek és a madárinfluenza miatt is, így csökkent a termelés.

A Sainsbury’s nem vezetett be korlátozást, emiatt azonban az üzletei egy részében kevés a készlet. Az áruházlánc, amely korábban csak brit beszállítóktól vásárolt, ideiglenesen Olaszországból is vesz tojást, ezt pedig jelzi is az üzleteiben.

Hirdetés

A Tesco azt közölte, náluk annak ellenére sincs gond az ellátással, hogy nem limitálják a megvásárolható mennyiséget, és azon dolgoznak a termelőkkel közösen, hogy ez így is maradjon.

A BBC cikke szerint a brit gazdák egy része visszafogta vagy leállította a tojástermelést az emelkedő előállítási költségek miatt. Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja hatására ugyanis megemelkedtek az energiaköltségek, de drágább a takarmány és a csomagolóanyag is. A munkaerőhiány miatt is nyomás nehezedik rájuk. Ehhez jön még a madárinfluenza, amely miatt több százezer tojótyúkot kellett már eddig is leölni.

Eközben a tojás iránti kereslet egyre nagyobb.

Az újabb ársapkák sem takarják el a kormány felelősségét abban, hogy elszállt az infláció

A központi árdiktálás paródiája, hogy a tojással és a burgonyával bővítette a kormány az ársapkás termékek körét. A hatósági árak a gyorsuló infláció tüneti kezelésére sem alkalmasak.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221118_tojas_termeles_kereslet_uzlet_korlatozas_madarinfluenza#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az állam már spórol a beruházásain, a külföldi cégek hozzák ide a pénzüket

Az állam már spórol a beruházásain, a külföldi cégek hozzák ide a pénzüket

Az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbinál 7,7 százalékkal több beruházás volt Magyarországon – …