2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 960 millió forint osztalékot vett ki Orbán Győző a bányacégéből

Hirdetés

960 millió forint osztalékot vett ki Orbán Győző a bányacégéből

1,87 milliárd forint nyereséggel zárta a Dolomit Kft. 2023-at – derül ki a vállalat most beadott éves beszámolójából. A tulajdonosok néhány százezer forintot kivéve ezt az egész profitot ki is vették osztalékként – így az 51 százalékos többségi tulajdonosnak, Orbán Győzőnek nagyjából 960 millió forint jutott. A miniszterelnök apján kívül még tíz embernek van egyenként 4,88 százalékos tulajdonrésze, egyikük neve sem ismert a politikából.

Az látszik, hogy nem 2023 volt a magyar építőipar csúcséve: a Dolomit bevétele egymilliárd forinttal, 4,8 milliárdra csökkent.

Orbán Győzőnek ezenkívül még két cégben van tulajdona. Közülük a híresebb a szintén bányászattal foglalkozó Gánt-Kő, amelynek 100 százaléka az övé, ezúttal 8,9 millió forint profitot hozott, ami csekély, de mégis jó ahhoz képest, hogy egy éve még mínuszban volt. Ebből a cégből nem vett ki az idősebb Orbán osztalékot.

Hirdetés

Egy kicsi pénz befolyt viszont az ingatlanokkal foglalkozó, szintén 100 százalékban Orbán Győzőhöz tartozó PSU Kft.-ből, ebből az egyedüli tulajdonos 7 millió forint osztalékot vett ki. Ez ahhoz képest nagy összeg, hogy az egész éves profit ennél kevesebb, mindössze 3,9 millió forint lett, úgyhogy még az eredménytartalékból is kivettek néhány milliót.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240531_960-millio-forint-osztalekot-vett-ki-orban-gyozo-a-banyacegebol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …