2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 80-90 százalékos leépítés jöhet a Zalakerámia tófeji gyárában

Hirdetés

80-90 százalékos leépítés jöhet a Zalakerámia tófeji gyárában

Csoportos létszámleépítés lesz a Zalakerámia tófeji gyárában, a részleteket várhatóan szerdán jelentik be az osztrák tulajdonosok a dolgozóknak – derül ki az RTL Híradójából.

 A falubeliek úgy tudják, az ott dolgozó 207 ember 80-90 százalékát elküldik, ami szerintük a gyár bezárását jelentheti. Az MSZP szerint a kormány által megemelt bányajáradék miatt kerülhetett bajba a cég. Lázár János miniszter korábban a külföldi tulajdonosok kiszorítását tartotta kívánatosnak az építkezési alapanyagokat gyártó cégekből.

Hirdetés

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ugyanakkor azt közölte a csatornával, hogy az elhúzódó háború, és az elhibázott brüsszeli szankciók lehetetlenítették el a cég működését. A tárca közölte, segítenek elhelyezkedni az elbocsátott dolgozóknak, mint mondták, sok üres állás van Zala megyében.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230523_Zalakeramia_Tofej_gyar_letszamleepites#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kormányzati cégek, az ATV és az Index is felsejlik Rogán-Gaál Cecília busásan jövedelmező lapjának sikerei mögött

Rogán-Gaál Cecília zseniálisnak tűnő vállalkozásáról ír a Telexen a Direkt36. Arról a Top News Hungary …