2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 80-90 százalékos leépítés jöhet a Zalakerámia tófeji gyárában

Hirdetés

80-90 százalékos leépítés jöhet a Zalakerámia tófeji gyárában

Csoportos létszámleépítés lesz a Zalakerámia tófeji gyárában, a részleteket várhatóan szerdán jelentik be az osztrák tulajdonosok a dolgozóknak – derül ki az RTL Híradójából.

 A falubeliek úgy tudják, az ott dolgozó 207 ember 80-90 százalékát elküldik, ami szerintük a gyár bezárását jelentheti. Az MSZP szerint a kormány által megemelt bányajáradék miatt kerülhetett bajba a cég. Lázár János miniszter korábban a külföldi tulajdonosok kiszorítását tartotta kívánatosnak az építkezési alapanyagokat gyártó cégekből.

Hirdetés

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ugyanakkor azt közölte a csatornával, hogy az elhúzódó háború, és az elhibázott brüsszeli szankciók lehetetlenítették el a cég működését. A tárca közölte, segítenek elhelyezkedni az elbocsátott dolgozóknak, mint mondták, sok üres állás van Zala megyében.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230523_Zalakeramia_Tofej_gyar_letszamleepites#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Ugyan csak 2021 decemberében hozta létre tanácsadó cégét a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára, már az …