2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 664 milliárd forinttal nem tudott elszámolni, előzetesbe került a Wirecard volt vezetője

Hirdetés

664 milliárd forinttal nem tudott elszámolni, előzetesbe került a Wirecard volt vezetője

A frankfurti tőzsde DAX-30 indexében jegyzett társaság pénteken lemondott igazgatótanácsi elnöke a gyanú szerint más elkövetőkkel együtt nemlétező bevételekkel “felduzzasztotta” a mérleget, hogy “pénzügyileg erősebbnek, és a befektetők és ügyfelek számára vonzóbbnak tüntesse fel a vállalkozást” – áll az ügyészségi közleményben.

A vizsgálat legfőképpen egy Fülöp-szigeteki bankoknál állítólagosan elhelyezett 1,9 milliárd eurós (mai árfolyamon 663,7 milliárd forintos) betét ügyére irányul – fejtették ki, rámutatva, hogy a vállalat nem sokkal a gyanúsított lemondása után, vasárnap hajnalban a részvényeseknek szóló rendkívüli tájékoztatójában azt írta, hogy a bankbetét “a legnagyobb valószínűség szerint nem létezik”.

Az eltűnt kétmilliárd euró nyomában: biztonságban van a pénzünk a fintech cégeknél?

Valószínűleg nem eltűnt, hanem nem is létezett az az 1,9 milliárd euró, amellyel Európa egyik legnagyobb online fizetési szolgáltatója, a Wirecard nem tud elszámolni. De ez nem azt jelenti, hogy aki eddig megbízott a fintech cégekben, annak az egész rendszerben kellene csalódnia.

Hirdetés

A gyanúsított, Markus Braun 2002 óta dolgozott az 1999-ben alapított bajor fintech vállalkozásnál, amely 2018-ban került be a legnagyobb piaci tőkeértékű német részvénytársaságok DAX-30 indexébe.

Markus Braun hétfő este önként jelentkezett az ügyészségnél, miután elrendelték előzetes letartóztatását.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200623_elozetes_Wirecard_volt_vezeto#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Pozitív lett a győri Audi-gyár egyik alkalmazottjának koronavírus tesztje – írja az Index. A lapnak …