2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 6,1 milliárddal drágul a Néprajzi Múzeum

6,1 milliárddal drágul a Néprajzi Múzeum

Tavaly februárban kötött szerződést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó a ZÁÉV Építőipari Zrt.-vel és a Paár Attilához köthető Magyar Építő Zrt.-vel az új Néprajzi Múzeum megépítésére. A két cég a munkát 25,97 milliárd forintért vállalta.

Az Átlátszó most az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva azt írja, hogy

a beruházás összesen 6,1 milliárd forinttal, 32 milliárdra drágult.

Ebből 1,7 milliárdot költenek a műszaki tartalom kibővtésére, 4,4-et pedig olyan egyéb építési munkákra, amelyek nem szerepeltek a szerződésben, és amelyek „más ajánlattevőtől való beszerzése nem megvalósítható”.

Az áremelkedést a szerződésmódosításról szóló dokumentumban azzal indokolták, hogy előre nem látható körülmények adódtak. Azt is írták, hogy a koronavírus-járvány miatt márciusban kihirdetett veszélyhelyzet vis maior körülménynek számít, ami az előre rögzített határidőkben, a kivitelezők szerződésszerű teljesítésében alapvető változásokat és késedelmet idézett elő.

A lap emlékeztetett, hogy már a létesítmény építésének előkészítése is igen sokba került: a tervezés 1,8 milliárd forintot vitt el, az építkezést megelőző földmunkákat pedig Garancsi István cége, a Market Építő Zrt., valamint a Bohn Mélyépítő Kft. 2,5 milliárdért végezte el.

Elkészült lebegő lukas palacsinta: szerkezetkész a Magyar Zene Háza

Elkészült a Magyar Zene Háza különleges tetőszerkezete.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200709_neprajzi_muzeum_epites_dragulas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Esélye sincs a Real Madridnak a világ legértékesebb klubja versenyben

Esélye sincs a Real Madridnak a világ legértékesebb klubja versenyben

A pénteken nyilvánosságra hozott listát az NFL-klubok uralják. A Cowboyst, amely 2016-ban a Real Madridot …