2020. szeptember 24., csütörtökMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 36 ezer alkalmazottját függeszti fel a British Airways

36 ezer alkalmazottját függeszti fel a British Airways

Várhatóan 36 ezer alkalmazottját függeszti fel a British Airways légitársaság a koronavírus miatt szükségessé vált gazdasági megszorítások miatt – írja a BBC. A lépésről már egy hete egyeztetnek az illetékes szakszervezettel.

A lépésről – a hírek szerint – már egy hete megszületett a megállapodás is, amelynek értelmében a BA utaskísérőinek és a járatok legénységének, a földi kiszolgálószemélyzetnek, a mérnököknek és a cég központjában dolgozóknak a 80 százalékát függesztik fel. Ugyanakkor várhatóan senkit sem bocsátanak el, és egyeztetnek az illetékes szakszervezettel.

A felfüggesztett munkatársak bérét a brit állam fizetné a kormány múlt heti bejelentése alapján. Az új szabályozás értelmében a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé válók bérének akár 80 százalékát, havonta legfeljebb 2500 fontot, áll a költségvetés. 

A pilótákkal külön egyezett meg a légitársaság, ők a bérük 50 százalékát kapják majd a cégtől.

A British Airways legtöbb járata szünetelni kényszerül a világjárvány kitörése óta. Ugyanezért a fapados Ryanair is szinte teljesen leállt, hétfőn pedig az EasyJet jelentette be, hogy az utazási korlátozások miatt határozatlan időre minden járatukat felfüggesztik.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200402_british_airways_felfuggeszti_alkalmazottakat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Orbán apjának bányacége is részt vett a drágának tartott M4-es beruházásban

Orbán apjának bányacége is részt vett a drágának tartott M4-es beruházásban

Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a bányacége is részt vett az M4-es út építésében, amelyet nemcsak …