2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 3,2 milliárdos nyereséget hozott a vád alá helyezett olasz húsmágnás vágóhídja

Hirdetés

3,2 milliárdos nyereséget hozott a vád alá helyezett olasz húsmágnás vágóhídja

Megháromszorozta nyereségét a Hungary Meat Kft., annak az olasz üzletembernek a vágóhídja, akit még 2019-ben gyanúsítottként letartóztattak, majd 2020 októberében 110 vádlottal együtt vádat is emeltek ellene 6,1 milliárd forint kárt okozó költségvetési csalás, pénzmosás, vesztegetés ügyében. A büntető eljárás tavaly megindult, a kárt az utolsó fillérig megtérítették, a Pini család tagjai, élve a jog adta lehetőséggel, nem is vesznek részt személyesen a tárgyalásokon, ügyvédeik látják el képviseletüket. A vágóhíd pedig működik, és a most leadott, tavalyi üzleti évről szóló beszámolójuk szerint, eredményesen. A 2020-as 1,1 milliárdos adózott eredményüket 3,2 milliárd forintra növelték.

Az olasz húsmágnás kiskunfélegyházi vágóhídja Közép-Európában a legnagyobb, évente 1,5 millió sertést vágnak le itt. Ezzel a Bonafarm Csoporthoz tartozó MCS Vágóhidat is lekörözik, a hazai sertésállomány közel harmadát ők vágják. Nélkülük a „nemzeti sertésprogram”, amely az 5 millió sertést vizionálta, még így sem állna, ahogy most.

A Pini családnak nem csak Magyarországon, de Olaszországban, és Spanyolországban is vannak vágóhídjai, Aragóniában éppen akkor készült el Európa legjelentősebb üzeme, amikor az eljárás elindult ellenük. A tavalyi évet a sertéshús piacon a járvány még mindig meghatározta, főként az ázsiai országokba még mindig nem lehet, vagy csak nagyon korlátozottan lehet sertéshúst beszállítani. Ez mindegyik vágóhíd eredményén látszik, a sertéspestis 2018-as kitörése óta még nem érték el a vírusbetörés előtti forgalmat.

Hirdetés

Az értékesítésből összesen 70 milliárd forint folyt be a kiskunfélegyházi gyárhoz, ennek nagyobb része az exportból. A 49,8 milliárdos export nagyobb részét uniós tagállamokban értékesítették 2021-ben, főként Romániába, Szlovákiába, Lengyelországba szállítottak húst.

Az Unión kívül értékesített sertéshúst főként Kanadában és az Egyesült Államokban adták el. Ezekben a sertéspestis miatt részleges korlátozást alkalmazó államokban adták el exportjuknak majdnem a negyedét.

A Bonafarm Csoporthoz tartozó MCS Vágóhíd összesen majd 60 milliárd forint értékben forgalmazott sertéshúst, amit 25 milliárd forint értékben külföldön értékesített. A mohácsi vágóhíd Unión belüli exportjának iránya is főként Románia volt, ide 7 milliárd forint értékű árut szállítottak, míg az Unión kívüli országok közül itt is az USA volt a fő irány.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220531_A_bunteto_eljaras_alatt_allo_olasz_husmagnas_vagohidja_32_milliardos_nyereseget_hozott#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, …