2023. szeptember 29., péntekMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 3,2 milliárd forint profitot vettek ki Mészárosék az építőcégből, ami a MÁV szerint kihagyta a vasat a vasbetonból

3,2 milliárd forint profitot vettek ki Mészárosék az építőcégből, ami a MÁV szerint kihagyta a vasat a vasbetonból

3,2 milliárd forint profitot ért el 2022-ben az R-Kord Kft. – olvasható a cég most beadott éves beszámolójában. A felcsúti bejegyzésű építőipari cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros Építőipari Holding – ez utóbbi 49 százalékban személyesen Mészáros Lőrincé, 51 százalékban pedig a Mészároshoz kötődő Opus Globalé – így egy kicsit rosszabb évet zár, mint 2021-ben, amikor még 4,5 milliárd forint volt a nyereség.

A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a profit teljes összegét kiveszik osztalékként.

A cég árbevétele 36-ről 60 milliárd forintra nőtt, csakhogy 23 helyett már 46 milliárd forintot fizetett az igénybe vett szolgáltatásokért.

A vállalat nemrég azért került be a hírekbe, mert a Szabad Európa a birtokába került dokumentumokra hivatkozva azt írta: a MÁV 19 pontban sorolta a műszaki és minőségi kifogásait a munkájukkal szemben. Azt tette szóvá például a vasúttársaság, hogy többször kihagyták a vasat a vasbetonból, máshol úgy tért el az eredeti tervektől, hogy nem lehetett követni a kivitelezéseket, és veszélyes hulladék is maradt az építkezések után.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230531_rkord_meszaros_beszamolo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …