2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 1,8 milliárdos a Valton profitja, de nem árulják el, mi lesz az osztalékkal

1,8 milliárdos a Valton profitja, de nem árulják el, mi lesz az osztalékkal

Az előző évi 1,7-ről 1,86 milliárd forintra növelte a Valton-Sec a profitját 2022-ben. Az egyik legtöbbet foglalkoztatott őrző-védő cég 18 milliárd forint árbevételt szerzett – érdekesség, hogy Magyarország mellett megjelent külföldön is, a tovább nem részletezett ázsiai piacról is lett 134 millió forint bevétele.

A beszámolóból és mellékleteiből az már nem derül ki, hogy mi lesz a profit sorsa. Mellékletként közzétették ugyanis a céges közgyűlés 1/2023. számú határozatát arról, hogy mekkora az eredmény, a nyereség és a mérlegfőösszeg, valamint hogy az osztalékról a 2/2023. számú határozatban döntenek, azonban ez a bizonyos 2/2023. határozat már nem szerepel a feltöltött dokumentumok között.

2022-ben, amiről a beszámoló szól, a cég 89 százalékos tulajdonosa Varga Lajos volt (kiemelt képünkön ő látható Rogán Antal mellett), a többi 11 százalék Bessenyei Istváné, Sarka Kata férjéé. Aztán idén januárban az MNB nyilvántartásba vette a Prime Multi Magántőkealapot (amelynél a végső tulajdonost nem kell nyilvánosságra hozni, a Válasz Online írta róla azt, hogy a Mészáros Lőrinc jogászcsapata által vitt cég működteti), egy héttel később az alap és Varga Lajos megalapították a Prime Multi Zrt.-t, a mostani beszámoló szerint pedig már a Prime Multi és Varga közösen 89 százalékos tulajdonos a Valtonban.

A Válasz Online a cég alapszabályára hivatkozva azt írta, hogy a 49 részvény a Prime Multié, 3 pedig Vargáé, igaz, abból a háromból egy szavazatelsőbbségi, egy pedig osztalékelsőbbségi, ami alapján a 2022-es és a 2023-as profitból 1-1 milliárd forint hozzá futhat be, a 2024-estől kezdve viszont már a magántőkealap kapja az osztalékot.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230531_valton_eves_beszamolo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …