2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 1,5 milliárd forintot vettek ki a Central Médiacsoportból

Hirdetés

1,5 milliárd forintot vettek ki a Central Médiacsoportból

Nagyjából másfél milliárd forint osztalékot vettek fel a Central Médiacsoport Zrt.-ből a cég tulajdonosai, miközben a koronavírus-járványra hivatkozva a dolgozóknak átmenetileg csökkentették a fizetését, munkaidejüket pedig 8 óráról 6 órára redukálták – írta a kormányközeli Magyar Nemzet.

A lap szerint a zártkörű részvénytársaság egyedüli részvényese, a CM Investment Kft. idén március végén úgy határozott, hogy az előző üzleti év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartaléka terhére 1,15 milliárd forint osztalékot fizessenek ki neki. A tulajdonosok ehhez hasonló módon a Central Digitális Média Kft.-ből is kivették az osztalékot, a lap szerint körülbelül 390 millió forintot.

A két cégből ezzel összesen 1,54 milliárd forintot vettek ki a tulajdonosok.

Hirdetés

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója korábban e-mailben jelentette be a működési költségek csökkentését, a Media1-et pedig arról tájékoztatta, hogy

felelős tulajdonosként az a célja, hogy fenntartsák a Central működését, mert a cég így élheti túl a válságot és tarthatja meg a munkahelyeket a kiadóban”.

A Central Médiacsoport része többek között a 24.hu, a Story, a Nők Lapja, valamint a Best és több más, internetes és nyomtatott sajtótermék.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200624_central_mediacsoport_osztalek_varga_zoltan#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A rendőrség előtt az önkormányzati lakást Airbnb-szállássá alakítók ügye

A rendőrség előtt az önkormányzati lakást Airbnb-szállássá alakítók ügye

Néhány hete írta meg a hvg.hu, hogy busás haszonnal turistáknak adtak ki önkormányzati bérlakásokat. Mint …