2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 13 milliárdot szórnak ki vidéki éttermek és kocsmák között a programban, aminek kontójára korábban biliket vettek volna Mészárosék hotelei

Hirdetés

13 milliárdot szórnak ki vidéki éttermek és kocsmák között a programban, aminek kontójára korábban biliket vettek volna Mészárosék hotelei

Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön.

A támogatást azzal indokolták, hogy a hazai vendéglátó üzletek adják Magyarország turisztikai bevételeinek kétharmadát, így versenyképességük javítása érdekében elsőként ők igényelhetik a vissza nem térítendő támogatást.

A program további ütemeiben:

Hirdetés

  • júniustól a cukrászdák, 
  • júliustól a zenés táncos szórakozóhelyek, 
  • augusztustól az alkalmi vendéglátó üzletek,
  • szeptembertől a kávézók, 
  • októbertől a büfék, 
  • novembertől az italüzletek és bárok pályázhatnak majd a vidéki Magyarországon.

Az MTÜ emlékeztetett, hogy a vidéki vendéglátó üzletek támogatása a harmadik eleme a kormány átfogó ágazati támogatási konstrukciójának, mely összességében 15 milliárd forintot biztosít a turizmus fejlesztésére és versenyképességének erősítésére.

A június 28-ig tartó első ütemben 3 milliárdot szórnak ki a jelentkezők között, ennek során pályázatonkénti egymillió forintos támogatás juthat 

  • értékesítést támogató, a gazdaságos üzemelést célzó nagyobb beruházásokra,
  • korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére,
  • az energiahatékonyság javítására, sőt akár 
  • a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére. 

A program további célja, hogy erősítse az ágazat digitalizációját is, ezért a jelentkezést a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszeréből indíthatják a pályázók és egy könnyen kitölthető felületen adhatják le igényeiket, amiben ügyfélszolgálat is segíti őket.

A pályázati felhívások elérhetőek a kisfaludyprogram.hu weboldalon. A hat éve indított Kisfaludy Program arról vált hírhedté, hogy a forrásokból Mészáros Lőrinc hotellánca szakította a legnagyobbat, de jól kitömték Tiborcz István köreit, sőt a Kitörés túra szervezőjének is jutott belőle. Mészárosék hotelei például ennek a programnak a kontójára akartak biliket és vécékeféket beszerezni annak idején. 

Szerettek volna, de nem tudtak bilit és vécékefét venni Mészárosék szállodái a Kisfaludy-programból

Biliket, vécékeféket, gyermekkádakat, pelenkaszemeteseket is akartak vásárolni a Hunguest Hotels Zrt. szállodaláncához tartozó egységek a Kisfaludy-program támogatásaiból, de pont erre nem kaptak forrást. Ilyen olcsó tételek ugyanis nem voltak elszámolhatók.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240516_turisztikai-fejlesztese-vissza-nem-teritendo-tamogatas-mtu-vendeglatohelyek-vallalkozas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem gyakoroltak önfegyelmet” – lecsapott a fukszos infuenszerekre a kínai kiberhatóság

Kitiltották a kínai közösségi oldalakról a kínai Kim Kardashiannak becézett influenszert,  Vang Hongcsuanhszinget (Wang Hongquanxing), …