2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 1,1 milliárd forintot kapott munkásszálló építésére egy cég, amely még 120 ezer forintnyi bevételt sem ért el tavaly

1,1 milliárd forintot kapott munkásszálló építésére egy cég, amely még 120 ezer forintnyi bevételt sem ért el tavaly

2017 óta a kormány a munkaerőhiány enyhítése érdekében több körben is pályázatot írt ki munkásszállók építésének állami támogatására, a legutóbbi, tavaly szeptemberben kihirdetett, 5 milliárd forint keretösszegű pályázat újdonsága az volt, hogy önkormányzatok és önkormányzati tulajdonban lévő cégek mellett magáncégek is jelentkezhettek.

A G7 azt írja, hogy a június végén kihirdetett eredmények alapján tíz sikeres pályázatot adott be nyolc cég és két önkormányzat, ebből kilenc esetben 127-423 millió forint közötti állami támogatásokat ítéltek meg.

A legmagasabb összeget, 1 milliárd 82 millió forintot a Qualitas Hungary kapta egy új kecskeméti munkásszálló megépítésére, úgy, hogy a cégnek az elmúlt három évben összesen 117 ezer forintnyi árbevétele volt – ebből 114 ezer forint tavaly -, alkalmazottai pedig egyáltalán nem voltak a portál szerint.

A Qualitas Hungary jogelődjét, az azóta megszűnt Work N’ Stay Kft.-t 2018. november 14-én, 5 nappal a kecskeméti önkormányzat munkásszálló építésére és üzemeltetésére vonatkozó pályázatának beadási határideje előtt jegyezték be. A cég megnyerte a pályázatot, így 81 millió forintért megvehette az önkormányzattól a Homokbánya területén található telket, ahol le is dózerolták a korábbi szovjet laktanya épületét.

Az építkezés azonban nem indult be, a Work N’ Stay Kft. pedig megszűnt.

A cég jogutódja a Qualitas Hungary lett, amiben 2019 decemberében jelent meg tulajdonosként Zsuffa Gábor, Wolf Eszter és Hajdú Ákos pontosan ugyanolyan arányban, ahogy a Work N’ Stay-t tulajdonolták. Szintén december 3-án lett a Qualitas fióktelepe az a homokbányai telek, amit a Work N’ Stay az önkormányzattól vásárolt meg – olvasható a lapban.

A G7 megkérdezte a kecskeméti önkormányzattól (képünkön a városháza látható), hogy valójában határidő nélkül kötöttek-e a munkásszálló építésére és üzemeltetésére szerződést, illetve többek között arra is rákérdeztek, hogy a Work N’ Stay Kft. megszűnése hogyan érinti az eredeti pályázatot, de eddig nem kaptak választ a kérdéseikre, ahogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól sem reagáltak.

A Qualitas Hungaryban 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Wolf Eszternek korábban három trafikban is volt érdekeltsége, bár a Bisnode cégadatbázisa alapján már nem tulajdonos ezekben a vállalkozásokban, a cégben 25 százalékos tulajdonrésszel bír Hajdú Ákos, aki 2012-ben rövid ideig az azóta fiktív számlák befogadása miatt kegyvesztetté vált, állami kommunikációs közbeszéseken 2017-ig taroló Kuna Tibor cégének, a Young&Partners Kft.-nek volt az ügyvezető igazgatója.

Hajdú korábban az SA Day Kft. tulaja is volt. Ennek a cégnek a tulajdonosa Hajdú Angéla, akivel Hajdúnak a mai napig is van közös cége. Hajdú Angéla 2017-ig a Pestisrácok.hu-t kiadó Insider Media ügyvezetője volt. 2016 és 2017 között az SA Day az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt. reklámbüdzséjéből összesen 538 millió, 2010 és 2016 között pedig az Erzsébet-utalványokat forgalmazó állami céggel szerződve pedig 210 millió forint bevételt ért el az Átlátszó cikke szerint.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200820_11_milliard_forintot_kapott_munkasszallo_epitesere_egy_ceg_amely_meg_120_ezer_forintnyi_bevetelt_sem_ert_el#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. …