2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 10 milliárdos támogatást kaphat a divatipar és a kreatív szakma

10 milliárdos támogatást kaphat a divatipar és a kreatív szakma

A kreatív szakma újraindítását 10 milliárd forintos támogatás is segítheti a koronavírus okozta válság menedzselésében – írja a Világgazdaság. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (MDDÜ) közösen dolgoz ki erre egy támogatási rendszert, miután utóbbi a koronavírus első hulláma alatt arra jutott, hogy segítségre szorul a kreatív ágazat is.

A 10 milliárdos keret az ágazat minden szereplőjének rendelkezésére áll a márkától a gyártóig – írják –, cégenként tervezetten 5 és 150 millió forint közötti támogatás érhető majd el. A részletekről való tájékoztatást őszre ígérik a lap szerint.

Nagyon gyorsan éreztette hatását a járvány a divatiparban – nyilatkozta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója a Világgazdaságank. Magyarországon 12 ezer vállalkozás 90-100 ezer munkahelye került veszélybe. Rosszabb helyzetben van szerinte az a 3000 magyar cég, amelyik exportál. Az ágazat következő féléves kilátásai ugyanakkor bíztatóak szerinte, jó stratégiával pedig nemzetközi szinten érhetne el versenyelőnyt a magyar divatipar.

Akár nyerhetnek is a magyar ruházati cégek a koronavíruson

Nagy-Britannia napokig csócsálta a hírt, hogy Meghan Markle angol hercegné 600 ezer forintos Stella McCartney-kabátja a berettyóújfalui Beriv üzemében készült, ahol a dolgozók ezer forintot keresnek óránként. Azt hihetnénk, hogy ilyen történeteket csak Ázsiából hallani, pedig felénk is mindennapos, hogy a luxuskategóriájú termékek olyan varrónők kezei közül kerülnek ki, akik még a minimálbért sem keresik meg.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20201005_divatipar_10_milliardos_tamogatas_batajakab_itm#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …