2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Zombi George Washington lehetett volna az USA harmadik elnöke

Zombi George Washington lehetett volna az USA harmadik elnöke

1799 telén a 67 éves George Washington kilovagolt a szakadó esőbe, aztán pár nappal később lázzal és torokfájással ágynak esett. Korának legjobb amerikai orvosai próbálták meggyógyítani az Egyesült Államok első elnökét, először ecet, melasz és vaj keverékével kezelték, de amikor már nem tudta lenyelni a csodaszert, magához hívatta a rabszolgái és jószágai felügyelőjét, és megkérte, hogy vágjon eret rajta.

A beteg férfi így hirtelen elveszített 350 milliliter vért.

Valamiért ez nem segített az állapotán, így hívtak három új orvost. Ők arra jutottak, hogy Washingtont meg kéne hánytatni, és még több vért kell lecsapolni tőle. Ma már tudjuk, hogy a betegeknek a folyadék pótlására van szükség, nem az elvonására, de más volt a divat akkoriban. Egy nappal, több hányással és 2,5 liter vér leengedésével később a volt elnök maga mögött hagyta e kies világot.

George Washington a halálos ágyán. Mellette látható felesége, Martha, valamint barátok és rabszolgák.

George Washington a halálos ágyán. Mellette látható felesége, Martha, valamint barátok és rabszolgák.

Fotó: Mpi / Getty Images Hungary

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/07/05/usa_george_washington_halal_felelesztes_orvostudomany_william_thornton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ezen a weboldalon megtapasztalhatja, mennyire magányos egy proton

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/07/26/ezen_a_weboldalon_megtapasztalhatja_mennyire_maganyos_egy_proton/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …