2020. november 30., hétfőMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Vizet talált a NASA a Holdon

Hirdetés

Vizet talált a NASA a Holdon

A NASA tudósai „kétségbevonhatatlan” bizonyítékát találták annak, hogy víz van a Holdon – jelentette be az amerikai űrügynökség. A felfedezés komoly jelentőségű lehet az űrkutatás jövője szempontjából.

A tudósok már korábban is észlelték jeleit hidratációnak az égitesten, akkor azonban még nem tudták megállapítani, hogy a hidrogén csupán hidroxilmolekulák vagy víz formájában jelenik-e meg. Nemrég azonban a SOFIA névre hallgató NASA-objektumban – amely lényegében egy átalakított, a földi atmoszféra határán repülő, három méteres teleszkóppal felszerelt Boeing 747-es repülőgép – végzett felmérések alapján sikerült megbizonyodniuk arról, hogy tényleg víz található a Holdon. Az viszont még most sem világos a kutatók számára, hogy miként jöhet létre, illetve miként maradhat meg víz a hold környezeti atmoszférájában. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2020/10/27/nasa_hold_tudosok/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A csecsemők és a kisgyerekek sokkal okosabbak, mint azt gondolnánk

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/11/27/a_csecsemok_es_a_kisgyerekek_sokkal_okosabbak_mint_az_gondolnank/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …