2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Videón, ahogy a NASA űrszondája átrepül az egyik legerősebb napkitörésen

Hirdetés

Videón, ahogy a NASA űrszondája átrepül az egyik legerősebb napkitörésen

A Parker Solar Probe 2022. szeptember 5-én repült át a koronakidobódáson – közölte a NASA sajtóközleményében. A szondán lévő kamerák által készített felvételeken látszik, ahogy áthalad a robbanáson.

A NASA szerint a szonda túlélte a repülést „a valaha feljegyzett egyik legerősebb koronakidobódáson (CME) keresztül – ez nemcsak egy lenyűgöző mérnöki teljesítmény, de hatalmas áldás a tudományos közösség számára is”.

A koronakidobódás a Nap külső légkörében keletkező plazma kitörése, amely olyan időjárási jelenségeket okozhatnak, amelyek veszélyeztethetik a műholdakat, és megzavarhatják a kommunikációs és navigációs rendszereket – írja a CBS News.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/09/20/nasa-urszonda-video-koronakidobodas-napkitores-napszonda/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …