2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Veszélyes szúnyogok lepik el Európát, súlyos betegségeket hozhatnak magukkal

Hirdetés

Veszélyes szúnyogok lepik el Európát, súlyos betegségeket hozhatnak magukkal

Az egyre nagyobb számban érkező szúnyogokkal párhuzamosan nő bizonyos betegségek terjedésének kockázata, mivel ezek a rovarok vektorként viselkedve szállítják a patogéneket Európába.

Egy skót kutatás arra vállalkozott, hogy felmérje, a jelenlegi helyzetben és a jövőben mi várható egyes betegségek terjedésében, különböző klímaforgatókönyveket figyelembe véve. 

A tigrisszúnyogok már Magyarországon is megjelentek

Már a mediterrán tájakon is megjelentek az ázsiai tigrisszúnyogok. Ez a faj olyan betegségek terjesztésére képes, mint a dengue-láz, a zika, a nyugat-nílusi vírus vagy a chikungunya-láz. Ez a szúnyogfaj a következő évtizedekben már Angliában és Walesben is letelepedhet.

A szúnyogok az általuk terjesztett betegségek révén a világ legveszélyesebb állatai: évi egymillió ember halálát okozzák az átadott patogénekkel.

Hirdetés

Nekik köszönhető, hogy az elmúlt 50 évben a dengue-lázas esetek száma megharmincszorozódott, jelenleg az emberiség 40 százaléka, közel hárommilliárd ember él dengue veszélyeztette térségben – írja az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/04/30/szunyogok-betegsegek-terjesztes-klimavalsag-patagenek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így működött Magyarországon az orosz propaganda

Így működött Magyarországon az orosz propaganda

Alekszej Guszev tüzérszázados az 1848-49-es magyar szabadságharc hőse volt. Illés Béla az Új Szó 1945. …