2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Veszélyes lehet, ha alvás közben is megy a ventilátor

Hirdetés

Veszélyes lehet, ha alvás közben is megy a ventilátor

A nyári hőség miatt minden évben napi harcot kell vívnia az embernek azért, hogy valamivel egy kicsit enyhíteni tudja a forróságot maga körül. Aki teheti, bekapcsolja otthonában és az autóban a légkondicionálót, egyesek ventilátorokat és különböző gépeket vásárolnak, és akadnak olyanok is, akik kis medencével vagy jéghideg italokkal próbálják átvészelni a legmelegebb órákat. 

A kései napnyugta azonban nem feltétlenül jelent felüdülést, a lakásban vagy a házban az éjszaka folyamán is szükség lehet valamire, ami segít lehűteni a benti hőmérsékletet a pihentető, nyugodt alváshoz. Nem érdemes azonban minden eszközt ilyenkor bekapcsolni, mert a hideg ellenére komoly bajunk is lehet a használatuktól – írja a Ladbible

Ilyen a ventilátor is, amelynek előnyei mellett komoly hátrányai is lehetnek. A fehér zaj, amelyet az eszköz ad ki, sokaknak segít az elalvásban, folyamatosan kevergeti a levegőt, emiatt mindig friss levegőhöz jutunk, emellett meggátolja, hogy végigizzadjuk az éjszakát, de a felsorolt pozitív tényezők mellett sem feltétlenül javasolt a használata.

Hirdetés

Ezen eszközök egyik legnagyobb veszélye, hogy a felkevert por és pollen miatt hajlamos allergiás reakció kiváltásra, így a különböző pollenallergiában vagy asztmában szenvedők számára igencsak megkeserítheti az éjszakákat egy-egy ilyen készülék. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/06/21/hoseg-nyar-alvas-ventilator-kockazat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat hónap az űrben tízévnyi csontöregedést jelent

Hat hónap az űrben tízévnyi csontöregedést jelent

A hat hónapig vagy tovább tartó űrmissziók során az űrhajósok csontjai húsz évet öregednek. Ha …