2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Veszélyben van a természet, mert gyorsul a hegyi erdők csökkenése

Hirdetés

Veszélyben van a természet, mert gyorsul a hegyi erdők csökkenése

2000 óta a hegyi erdők több, mint 7%-a eltűnt, ami nagyobb, mint Texas területe, ezt fedezték fel a tudósok a műhold adatok tanulmányozásakor.

Sok veszteség a trópusi területeken volt, amik kulcsfontosságú természetes élőhelyek, nagyobb veszélynek kitéve a fenyegetett fajokat.

A védett erdők jobban boldogulnak, de a kutatók figyelmeztettek, hogy életbevágó volt, hogy a faborítást elég nagy területen őrizték, hogy a fajok természetesen barangolhassanak.

Azt is hangsúlyozták, hogy fontos volt, hogy számításba vegyák a hegyi területeken élő embereket.

Hirdetés

A kutatók azt mondták, hogy minden új természetvdédelmi intézkedésnek össze kell egyeztetnie a fokozott erdővédelmet az élelmiszer gyártás biztosításával és az emberi jóléttel.

(Forrás: BBC News: https://www.bbc.com/)

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230319-hegyi-erdok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tájtervezés fontossága a fenntartható vízgazdálkodásban

A kutatók a cikkben megfogalmazzák, hogy az édesvizek biológiai sokféleségének megőrzéséhez és ökoszisztéma-szolgáltatásainak biztosításához optimalizációs …