2020. október 2., péntekMa Malvin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.10.02. Malvin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Védtelenebb férfiak, 2021 tavaszára jöhet a vakcina

Védtelenebb férfiak, 2021 tavaszára jöhet a vakcina

Az eddigi rekordnál csaknem száz esettel több, 459 új koronavírus-fertőzést mutattak ki Magyarországon az elmúlt 24 órában. Mennyire bízhatunk a jelenlegi tesztekben?

A diagnosztikus PCR (polimeráz-láncrakción alapuló) tesztek már olyan precíz belső kontrollokat vesznek igénybe, hogy szinte teljesen kizárják a fals eredményeket. Szinte 99,9 százalékos pontosságúak. Antitest teszteket viszont nem nagyon érdemes készíttetni, mert az immunitás lecseng. Az antitestek csak markerek, csupán jelzik az immunrendszer reakcióját a vírusok ellen. A T-limfocitáknak van igazi jelentősége, de erre még egyelőre nincs teszt.

Várható-e a második hullámban nyájimmunitás?

Spontán nyájimmunitás valószínűleg nem lesz. A vakcina alakíthat ki egyedül nyájimmunitást, a spontán fertőzés nem, ezt az újrafertőződéses esetek támasztják alá. Ha lenne nyájimmunitás, akkor a bennük kialakuló védettség megakadályozta volna az újrafertőződést. A svédek kipróbálták, nekik nem jött be, összehasonlítva más skandináv országokkal több náluk a Covid-19 következtében elhunyt ember. 

Van-e új módja a védekezésnek?

A maszk és a tesztelés továbbra is életkérdés. Azt, hogy a tesztelés pénzbe kerül, nagyon rossz döntésnek tartom. Jelenleg is rengeteg vizsgálatot kellene végezni, hogy a gócokat felderítsék. Vizsgálni kellene a pedagógusokat, akik négy napja  több tucat gyerekkel tartózkodnak egy légtérben. Emellett az orvosokat, egészségügyi dolgozókat, szociális munkásokat, az ellátásban  dolgozókat, mind-mind rendszeresen tesztelni kellene. 

Egyre biztosabb, hogy  a vércsoport is számít a megfertőződésnél. 

Igen, úgy tűnik, hogy az A-s vércsoportú emberek érzékenyebbek a fertőzésre, aminek genetikai háttere lehet.

Ha már a géneknél tartunk, a férfiak valóban kitettebbek a koronavírusnak?

A  férfiaknál  láthatóan több megbetegedést regisztrálnak, érzékenyebbek tehát a Covid-19-re. Ennek az oka az ösztrogén hiánya, amely a nőknek valószínűleg nagyobb immunitást ad a koronavírussal szemben.  

Mi segíthet még még az immunrendszernek felvenni a harcot a betegséggel? 

Nincsenek kizárólagosan immunerősítők, hétköznapi alapvetéseket tudok mondani. Egy jó alvás például jelentősen javítja az immunrendszerünk védekezőképességét. A vízbevitel megfelelő időközönként pedig azért fontos, mert ezzel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2020/09/04/falus_andras_immunologus_a_tesztekrol_es_a_vakcinarol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Új módszer a rák legyőzésére

Új módszer a rák legyőzésére

Sikeresnek bizonyult az a laboratóriumi és egereken végzett kísérletsorozat, amely nem gyógyszerekkel pusztítja el a …