2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Varázsvilágba kerülnek az ayahuascaszeánsz résztvevői

Hirdetés

Varázsvilágba kerülnek az ayahuascaszeánsz résztvevői

A magyar közbeszédben ugyan időről időre már korábban is megjelent az ayahuasca nevű főzet, igazán mégis csak tavaly vésődött be a köztudatba, miután kiderült, az erősen hallucinogén főzet egyik szeánszán részt vett Sáfrány Emese és Béres Anett is – utóbbira súlyos sérülésekkel találtak rá másnap.

Pedig korántsem számít újdonságnak a tea. Az ayahuascafőzetet az emberiség már legalább ezer éve ismeri és használja, amelyet az amazóniai őserdőben honos Banisteriopsis caapi nevű növény indájából és a Psychotria viridis nevű cserje leveleiből készítenek.

A főzet fogyasztói erőteljes hallucinációkról számolnak be, és gyakran azt mesélik, hogy halálközeli élményeket éltek át, másvilági lényekkel találkoztak és alternatív valóságokba tettek – az életüket aztán sokszor gyökeresen átalakító – utazásokat. Az ayahuascaszeánsz az intenzív lelki élményen túl gyakran hányással, hasmenéssel párosul – írja a The Guardian .

A tea agyi működésre gyakorolt hatását vizsgálták meg most az Imperial College London kutatói is, akik vizsgálatukhoz 20 egészséges önkéntesnek 20 milligramm dimetiltriptamint (DMT) adtak be, egy intenzív hallucinogén vegyület, amelyet a Psychotria viridis cserjéből vonnak ki.

Hirdetés

Ezt követően agyukat EEG- és funkcionális MRI-vizsgálatnak vetették alá, és megfigyelték az agy működését a szer bevétele előtt, alatt, valamint utána is. A résztvevők a vizsgálat folyamán végig visszajelzéseket adtak arról, hogy éppen milyen intenzív az élmény, amelyet átélnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/21/ayahuasca-agymukodes-kutatas-hatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyiptom nemrégiben felfedezett ősi munkaműhelyeket, sírokat mutatott be

A területeket Szakkara nekropoliszában találták, amely Egyiptom ókori fővárosának, Memphisnek egy része és az UNESCO …