2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Űrkígyót örökítettek meg a Nap felszínén

Hirdetés

Űrkígyót örökítettek meg a Nap felszínén

A Solar Orbiter elnevezésű napszonda a szélsőséges ultraibolya tartományban fényképezte le az eseményt, látva a Nap légkörében zajló intenzív energetikai folyamatokat.

A time-lapse három óra alatt készült képekből állt össze, és az ESA becslése szerint a plazmakígyó másodpercenként 170 kilométeres sebességgel haladt.

A Nap légkörében minden gáz plazma, mivel a Nap több mint egymillió fokos, így az elektronok kiszakadnak az atomokból, de vannak forróbb és hűvösebb vonulatok is, mint a kígyó. A hűvös plazma követte a napfonalat, egy olyan plazmaívet, amely a Nap felszínén képződik, és az égitest két távoli részét köti össze.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/16/europai-urugynokseg-solar-orbiter-urugynokseg-csillagaszat-urkutatas-nap-napkitores/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezzel a trükkel erősíthetjük a bél-mikrobiom komplex védelmi szerepét

Ezek a mikrobiomok békésen együtt élnek egy egészséges testben, sőt, a legújabb kutatások azt mutatják, …