2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Új veszélyhez új szó dukál: nyakunkon a tridémia

Hirdetés

Új veszélyhez új szó dukál: nyakunkon a tridémia

Az RSV- (respiratory syncytial vírus), a koronavírus- és az influenzamegbetegedések számának növekedése miatt a New York-i egészségügyi tisztviselők figyelmeztetést adtak kiMind a három betegségnek most van a szezonja, és New York városában már erőteljesen terjednek, úgyhogy az egészségügyi tisztviselők felszólították a lakosokat a maszkviselésre.

Nagy veszélyben a babák

Az RSV egy óriássejtes, légutakat megtámadó betegség, ami szerkezetét folyamatosan változtatja, és különösen a kisbabákra veszélyes. A vírus megvastagítja a kislégutak nyálka­hártyáját, és minél kisebbek ezek a légutak (vagyis minél kisebb a baba), annál súlyosabbak a következmények. 2-3 éves korára szinte minden kisgyerek átesik az RSV-fertőzésen, de általában csak náthához hasonló tüneteket produkál. Koraszülött csecsemőknél és egyes tüdőbe­tegségek vagy veleszületett szívrendelle­nességek esetén az RSV súlyosabb légúti fertőzést, tüdő- és hörgőcskegyulladást (bronchiolitis) okozhat. 

193 országban van koronavírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/12/11/korona-virus-influenza-rsv-tridemia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Veszélyben van a természet, mert gyorsul a hegyi erdők csökkenése

2000 óta a hegyi erdők több, mint 7%-a eltűnt, ami nagyobb, mint Texas területe, ezt …