2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Új kutatások eredtek a kutyák nevetésének nyomába

Hirdetés

Új kutatások eredtek a kutyák nevetésének nyomába

Általánosságban a nevetés különböző típusait két fő kategóriába sorolhatjuk: az összetett szociális nevetés és a fizikai stimulációs nevetés. Az összetett szociális nevetésnél ismerjük és értjük a kontextust (például egy csoport nevet vagy valaki vicceset mondott).

A fizikailag stimulált nevetéshez viszont egyáltalán nincs szükség humorérzékre, ehelyett elég egy fizikai ingerlésre adott válasz, mint például a csiklandozás.

Számos példa mutatja, hogy vannak olyan állatok, amelyek értik a humort, bár ez természetesen nem jelenti azt, hogy hangosan nevetnek is. A híres gorilla, Koko például arról volt ismert, hogy viccelődött, és láthatóan élvezte, milyen reakciókat váltanak ki a tréfái. A varjak is gyakran csínyekkel szórakoztatják egymást; sőt előfordul, hogy más fajokat is megviccelnek.

Hirdetés

A nevetésről sok tudós korábban úgy vélte, hogy egyedülállóan emberivé tesz bennünket. Az új kutatások azonban azt mutatják, hogy más állatok mégsem különböznek tőlünk annyira, mint ahogyan azt korábban gondolták. A kutyák rendkívül érzelmes lények, fontos számukra, hogy kapcsolódjanak más emberekhez, fajtársakhoz. De vajon nevetni tudnak-e?

Arról, hogy képesek-e az állatok az emberhez hasonlóan nevetni, illetve, hogy reagálnak-e a kutyák az emberi nevetésre, az Én Kutyám magazin cikkében olvashat bővebben, amely <a href="https://www.azenkutyam.hu/elet/kutyak-nevetni/" id="hyperlink_bda6d83af36d2e3c4e7e62a669858eb1" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/07/09/kutya-kutyak-nevetes-humor-allatok-erzelmek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így csavarják el a szívünket a kutyusaink

A kutyák bájos, szomorú tekintetének titka egy apró izomban, a „levator anguli oculi medialis” (LAOM) …