A leves az ember egyik legnagyobb találmánya, hiszen rettentően egészséges, tele van fontos tápanyagokkal, segíti a folyadékpótlást, és akármilyen körülmények között elfogyasztható. A gőzölgő levek közül is kiemelkednek a gyógyhatású típusok, ilyen például az erőleves, amit csontokból, porcokból főznek zöldségekkel, és jótékony hatással bírnak a bélproblémákra, refluxra, kötőszövet erősítésére.
Ha az erőleves a bélregeneráló bajnok, akkor a tyúkhúsleves a nátha elleni könnyűlovasság. Jó, ha eszünkbe jut most, ahogy közeledik az influenzaszezon. Mit ajánl ilyenkor mindig az ember bölcs nagyija? „Csinálok neked egy kis gyöngyöző húslevest, aranyom.” Na de mennyire tudományos ez a felvetés a nagymama részéről, van-e mögötte valami objektív bölcs tudás?
A tyúkhúsleves-terápiát már az ókori Kínában is használták, majd Krisztus után 60-ban Pedaniosz Dioszkoridész, görög katonaorvos, a farmakognózia (természetes eredetű gyógyszerekkel foglalkozó tudományág) atyja le is jegyezte ötkötetes orvosi enciklopédiájában.
Miért a nátha ellensége?
Megfázáskor fehérvérsejtekkel telítődik az orr, a nyálkahártyák megduzzadnak és még több váladékot termelnek, folyik az orrunk, és köhögünk. Az American College of Chest Physicians kutatói egy tanulmányban kimutatták, hogy a húsleves számos jótékony
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/10/27/csirke-hus-leves-gyogyitas-influenza-felsoleguti-betegseg/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!