2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Több mint tíz évet fiatalodhatott a tudós, aki száz napot tölt az Atlanti-óceán mélyén

Több mint tíz évet fiatalodhatott a tudós, aki száz napot tölt az Atlanti-óceán mélyén

A hosszú élet titkát évezredek óta kutatja az ember. Ezt egyesek a lelki egyensúlyban vagy éppen a különböző vallási normák követésében látják, míg mások egészségmegőrző módszerekkel, testmozgással, étrendváltással, vitaminok és táplálékkiegészítők szedésével igyekeznek minél tovább, jó egészségben és mentális állapotban maradni. A titok nyitja azonban nem feltétlen a felszínen keresendő…

Egy tudós ugyanis most azt állítja, hogy a megoldás a víz alatt rejlik, amit a saját példájával tud bizonyítani, hiszen

már több mint 90 NAPOT TÖLTÖTT EL AZ ATLANTI-ÓCEÁN MÉLYÉN, AMELYNEK KÖSZÖNHETŐEN ÁLLÍTÁSA SZERINT 20 SZÁZALÉKKAL NÖVELTE MEG VÁRHATÓ ÉLETTARTAMÁT. 

Az 55 éves Joseph Dituri nyugalmazott haditengerészeti tiszt egy 9,2 négyzetméteres kapszulába zárva, 9 méteres mélységben tölti a 100 naposra tervezett időszakot, amely során azt kutatja, hogy a magasnyomásos környezet hogyan hat az emberi szervezetre. A küldetés egyben a víz alatti, emberi élet világrekordjának megdöntését is célba vette, amely a férfi próbálkozása előtt 73 nap volt, így azt már bőven túl is szárnyalta. 

Dituri a kísérletet megelőzően, és az alatt is folyamatosan teljes körű orvosi vizsgálatokon esett át – beleértve a telomereket, a kromoszómák végén lévő vegyületeket, amelyek az életkor előrehaladtával megrövidülnek –, hogy láthassák, hogyan változott az állapota márciustól júniusig a víz, vagyis nyomás alatt.

A kapszulában töltött idő során az egykori haditengerész arról számolt be, hogy telomerei, azaz a kromoszómákat alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakaszok 20 százalékkal lettek hosszabbak, mint amit a márciusi, kezdeti eredmények mutattak – így várható élettartama is ugyanekkora arányban nőhetett. Emellett az

őssejtjeinek száma is tízszeresére nőtt ez idő alatt.

A víz alatt továbbá gyulladásos értékei a felére csökkentek, koleszterinszintje pedig szintén alacsonyabb értéket mutatott a kísérlet vége felé közeledve, mint azt megelőzően, így a magas nyomás egyértelműen pozitív hatással van a szervezetre. 

A mélység a kulcs, de a jótékony […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/06/07/atlanti-ocean-kutatas-rekord-nyomas-keszon-fiatalodas-hosszu-elet-titka-mars/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, …