2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Több betegség is okozhat allergiás szemtüneteket

Hirdetés

Több betegség is okozhat allergiás szemtüneteket

A tüneteket okozhatják kültéri allergének, például fű, fák és gyomok pollenjei. Ilyen esetben szezonális allergiás kötőhártya-gyulladás (SAC) áll a háttérben. A betegek tavasszal, nyáron vagy ősszel tapasztalják a tüneteket, attól függően, hogy milyen típusú növényi pollen van a levegőben. A SAC-ban szenvedő betegek szeme alatt sötét karikák jelenhetnek meg, a szemhéjak puffadtak, és az erős fények zavaróak lehetnek.

Ha a panaszokat beltéri allergének, például háziállatok szőrzete, poratka és penész okozza, akkor perenniális allergiás kötőhártya-gyulladás (PAC) állhat a háttérben. Ahogy a neve is sugallja, ez a betegség egész évben előfordul, tünetei ugyanazok, mint az SAC esetében, de általában enyhébbek. Kiváltói inkább a poratkák, penészgombák, háziállatok szőre vagy egyéb háztartási allergének, nem pedig pollen.

(Forrás: Budai Allergiaközpont www.allergiakozpont.hu)

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230421-allergia.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így működött Magyarországon az orosz propaganda

Így működött Magyarországon az orosz propaganda

Alekszej Guszev tüzérszázados az 1848-49-es magyar szabadságharc hőse volt. Illés Béla az Új Szó 1945. …