2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Titkos tippek, amelyekkel magunkhoz vonzhatjuk az embereket

Hirdetés

Titkos tippek, amelyekkel magunkhoz vonzhatjuk az embereket

Az egyik trükk, hogy tűnjünk ki a tömegből, ugyanis ha eltérünk az átlagtól, vonzódni fognak hozzánk az emberek. Lehet, hogy ez nehéznek tűnik első olvasatra, mert eddig épp azon ügyködtünk, hogy belesimuljunk a környezetbe, de jó, ha tudjuk, hogy az eltérés titokzatos és vonzó. Ellenállhatatlan, ha valaki másképp csinálja a dolgokat, mint a többség. De persze ez nem azt jelenti, hogy minden, amit eltérően csinálunk, vonzó lehet.

Figyelem és készség

A további praktikák közé tartozik, hogy ha valakivel kommunikációban állunk, figyeljünk rá igazán, ne szóljunk közbe, ha ő beszél. Sokan észre sem veszik, amikor félbeszakítják a másikat nem szándékos durvaságból, hanem türelmetlenségből vagy bizonytalanságból. Ha félbeszakítjuk, azt akarjuk, hogy minket is lássanak a dialógusban, jelezni akarjuk a jelenlétünket. De így nem fognak tisztelni minket. Teret kell adni a másiknak is, hagyni kell, hogy kibontakozzon, ezt teszik a sikeres vezetők is, akik örülnek, ha mások is kiteljesedhetnek mellettük.

A következő trükk, hogy legyen valami, amihez igen jól értünk. Egy, az átlagosnál magasabb szintű készség fejlesztése különleges, kitartást és szívósságot igényel, ami sok emberben nincs meg. Gondoljunk csak a bajnok sportolókra, miért bálványozza őket több millió ember? Ezért, különlegesnek hatnak, mert rendelkeznek valamivel, amivel mi, egyszerű halandók nem. Lehetünk ügyes zsonglőrök, művészek, táncosok, tanárok, feltalálók, bármilyen képességünk lehet, amit magasabb szinten művelünk, mint az átlag, és ez vonzóvá tesz minket a többség szemében. 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/14/pszichologia-vonzalom-kommunikacio-deviancia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bizarr időtükrözést valósítottak meg elektromágneses hullámokkal

Ahhoz vagyunk szokva, hogy amikor tükörbe nézünk, az arcunk néz vissza ránk. A tükörképünk elektromágneses …