2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Tényleg a megfelelő időben teszteljük magunkat?

Hirdetés

Tényleg a megfelelő időben teszteljük magunkat?

Az omikron-vírusfertőzéssel kapcsolatos új tanulmányok azt mutatják, hogy a potenciális vírusos érintkezést követően csak a negyedik–kilencedik napon érdemes alávetni magunkat a PCR- vagy a Rapid antigéntesztnek – írja a francia L’Express.

December végén az amerikai Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tanulmánya azt jósolta, hogy az omikron lappangási ideje rövidebb lesz, mint a többi Covid-vírusváltozaté.

A Sars-CoV-2 eredeti vírustörzsénél a fertőzés után hat-hét nappal (kivételes esetben tizennégy nappal) később jelentkeztek a tünetek. Ez az idő a szimptómák megjelenéséig a deltánál már lecsökkent négy-öt napra. A CDC szerint az omikron esetében a tünetek átlagosan két-három nappal a fertőzés után jelentkeznek. Ennek két oka lehet: vagy az omikron hamarabb támad a sejtjeinkre, vagy a már beoltott, esetleg fertőzésen korábban átesett emberek szervezete gyorsabban reagál a betegségre, ezért hamarabb produkál tüneteket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/13/omikron-varians-teszt-tunetek-antigen-koronavirus-covid-19-egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Mária Terézia és Casanova is csokoládéfüggő volt, a kalandor nemes egyszerűséggel afrodiziákumként használta. Akkoriban azonban …