2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Tengeri tehénnászra készül a párizsi állatkert

Hirdetés

Tengeri tehénnászra készül a párizsi állatkert

A Parc Zoologique de Paris azt reméli, hogy a kétéves nőstény, ami az Unai névre hallgat, a  fogságban való tenyésztésére irányuló európai program részeként párosodik majd a három, 15 és 35 év közötti hím lamantin egyikével – írta a Reuters hírügynökség.

A növényevő tengeri tehén a Karib–tenger sekély vizeiben, az Egyesült Államok dél–keleti partvidékén, Francia Guyana egyes torkolataiban és folyóiban él.

Sok más fajhoz hasonlóan veszélyeztetett, egyedszáma 10 ezer alá csökkent az élőhely elvesztése, a hajócsavarok által okozott sérülések és a környezetszennyezés miatt.

Hirdetés

A vadonban való túlélésüket lassú szaporodási ciklusuk és a számukra ideális vízhőmérséklet szűk tartománya is veszélyezteti.

A 20 fok alatti vízben tüdőgyulladást kaphatnak, a 30 fok feletti vízben viszont gyengébben fejlődnek. Nagyon sebezhetőek az éghajlatváltozással szemben.

Vemhességük több mint egy évig tart, és utána elhúzódik az elválasztás időszaka is. Náluk minden lassan megy – fogalmazott Alexis Lecu, az állatkert igazgatója.

Unai a közép-franciaországi Beauval állatkertből […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/04/01/lamantin-tengeri-tehen-kihalas-parizs-allatkert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meglepő dolgok derültek ki az Alzheimer-kór okairól egy új kutatásból

Az Alzheimer-kór, a demencia egyik típusa, jelenleg világszerte mintegy 50 millió embert érint, és ez …