2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Távoli ismerősök segíthetnek álmaink munkájának megtalálásában

Hirdetés

Távoli ismerősök segíthetnek álmaink munkájának megtalálásában

A LinkedIn a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata, aminek fő profilja az üzleti kapcsolatok létesítése és az álláskeresők segítése. Egy több mint 20 millió felhasználóval végzett ötéves tanulmányból az derült ki, hogy a lazább társadalmi kapcsolatok fontosabbak a jó állás megtalálásában, mint a közeli barátok.

Ez a tanulmány

Az első ok-okozati bizonyítékot szolgáltatja a munkahelyi mobilitást magyarázó gyenge kapcsolatokról szóló elképzelésre.

– mondja Dashun Wang, az Evanston állambeli Northwestern Egyetem hálózatkutatója.

Hirdetés

Egy régi elmélet igazolása

Mark Granovetter, a Stanford Egyetem szociológusa 1973-ban vetette fel először azt az elméletet, mely szerint az emberek olyan társadalmi csoportokba tömörülnek, amelyeket gyenge kapcsolatok hálózatai tartanak össze. Az elmúlt években azonban többen is kritizálták Granovetter gondolatát. A Journal of Labour Economics 2017-es elemzése 6 millió Facebook-felhasználó részvételével azt mutatta, hogy a közelebbi barátokkal való online interakció fokozása segít a munkakeresésben.

A LinkedIn új kutatásában, amelyet Sinan Aral, az MIT vezető közgazdásza és csapata végzett, öt éven keresztül egy algoritmus hét változatát használták az aktívan kapcsolatot kereső felhasználóknál, amik gyenge és erős kapcsolatokat is javasoltak a használóknak, ez alatt az idő alatt 2 milliárd új kapcsolat született és 600 000 munkahelyváltás történt az oldal segítségével.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/20/allas-kereses-szociologia-linkedin-karrier/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Az 5,4 grammos mintát a Hajabusza–2 szonda gyűjtötte a Ryugu aszteroidáról. Az elemzést a Science …