2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Találja ki, melyik a világ legunalmasabb száma!

Hirdetés

Találja ki, melyik a világ legunalmasabb száma!

A matematika és a számok sokkal szorosabban kapcsolódnak az életünkhöz, mint azt elsőre gondolnánk, sőt, egyesek szerint csak ennek a tudománynak a segítségével tudjuk leírni az univerzumot.

Dr. Clio Creswell ausztrál matematikus, aki 2016-ban Budapesten is járt, és a TEDx Danubia konferencián tartott előadást, hangsúlyozza: nem is a számok a lényegesek a matematikán belül, hanem a minták és rendszerek, amik belőlük felépülnek. Az egyes számok között végtelen számsor van, ahogy végtelen számúak az emberi érzelmek is, ezek leírásában is segíthet a matematika, amely az apró nüanszokat is képes ábrázolni.

A szerelem és a matematika furcsának tűnő kapcsolatát vizsgálva Creswell megállapította:

A MATEMATIKA SEGÍTSÉGÉVEL CSODÁLATOSAN PONTOSAN LEÍRHATÓ A SZERELEM, AZ A HULLÁMZÁS, AMely VÉGIGKÍSÉRI A KEZDETI ROBBANÁSTÓL A LECSILLAPODÁSIG, A FOLYAMATOS PULZÁLÁS.

Hirdetés

Randi a matek alapján

De ő mondja azt is, hogy statisztikai vizsgálatok alapján az igazi megtalálásának nagyobb az esélye, ha már van 12 (sikertelen) randi a hátunk mögött. 

Tehát a 12 segíthet a pártalálásban, a 42 az élet értelme (Douglas Adams fantasztikus Galaxis útikalauz stopposok <a href="https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/03/11/ma_lenne_66_eves_douglas_adams/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/21/matematika-szam-sor-erzelem-univerzum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyiptom nemrégiben felfedezett ősi munkaműhelyeket, sírokat mutatott be

A területeket Szakkara nekropoliszában találták, amely Egyiptom ókori fővárosának, Memphisnek egy része és az UNESCO …