2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Szeretne alkohollal teli medencében bulizni? Inkább ne tegye!

Hirdetés

Szeretne alkohollal teli medencében bulizni? Inkább ne tegye!

A legenda szerint Kleopátra annak köszönhette szépségét, hogy tejben fürdött. A világsztárok gyakran számolnak be arról, hogy kizárólag ásványvízzel mossák a hajukat vagy az arcukat, a gazdagság egyetemes fokmérője pedig az, hogy mennyiszer fürdenek pezsgőben. Néhány luxushotel árul is olyan kezeléseket, amikben szó szerint lehet pezsgőfürdőzni. De összességében meg lehet-e tölteni egy medencét tömény szesszel, és vajon mennyibe kerülne ez a fajta luxus? Na meg az is kézenfekvő kérdés, hogy egyébként mi az értelme.

Hirdetés

Egy londoni hotel például 50 ezer dollárért kínálja az igazi pezsgős pezsgőfürdőt, és kering néhány történet olyan bulikról, amikben a szó szoros értelmében úszni lehetett a piában2010-ben például egy angol arisztokratáról röppentek fel olyan hírek, hogy olyan hedonista orgiákat tart, ahol a medencében alkoholban lehet megmártózni.

Aztán kiderült, hogy az a medence nem feltétlenül úszómedence, hanem inkább olyan pancsoló medence, amibe a kertben beledől az ember, de a lába kilóg belőle. Majd az is kiderült, hogy az egész csak egy PR-akció volt, amit a Courvoisier konyak gyártója támogatott, és a medence 1000 liter tömény szeszt tartalmazott, ami még mindig nem kevés, de azért nem is az a mennyiség, amiben az ember lubickolhat.

Hasonló igaz az ausztriai Tarrenzben a Starkenberger sörmedencéről, ami inkább egy a szokásosnál nagyobb pezsgőfürdőnek tűnik, mintsem úszásra alkalmas medencének. Élménynek biztos nem hétköznapi, de az elmondások szerint a sör erősen vizezett, és amúgy sem feltétlenül jó szórakozás iszogatni azt a sört, amiben mások a testüket, esetleg különböző sebeiket áztatják, és mellesleg nincs is behűtve. Mindenesetre abba a medencébe 21 ezer liter sör fér, és még így sem elég arra, hogy úszómedencének nevezzük.

Olimpiai medence

Ha egy szabványos méretű olimpiai versenymedencét veszünk alapul, abba 2,5 millió liter folyadék fér, persze lehet kisebbel is számolni, de ha már buli van, akkor legyen rendes buli. Főleg, hogy a kisebb medence megtöltése is egy vagyonba kerülne.

Ha azt valaki sörrel töltené meg, és nem ragaszkodna a drága kézműves sörökhöz, akkor is olyan 28-30 ezer forintba […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/06/23/alkohol_medence_buli_uszas_pezsgo_sor_bor_pezsgofurdo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy brazíliai termeszkolónia nagyobb területet foglal el, mint egész Anglia

Egy brazíliai termeszkolónia nagyobb területet foglal el, mint egész Anglia

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …