2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Szenzációs felfedezés a rák gyógyításával kapcsolatban

Hirdetés

Szenzációs felfedezés a rák gyógyításával kapcsolatban

A Rockefeller Egyetem kutatói megállapították, hogy számos emberi rákbetegség során ez az aminosav korlátozottá válik, ami arra készteti a ráksejteket, hogy alternatív megoldásokat keressenek: amikor az argininszint csökken, manipulálják a rendelkezésükre álló fehérjéket, hogy hatékonyabban vegyék fel az arginint és más aminosavakat. Emellett a növekedésük fenntartása érdekében olyan mutációkat idéznek elő, amelyek csökkentik az argininra való igényüket.

Olyan ez, mintha lenne egy Lego-készletünk, és megpróbálnánk egy szép repülőgépmodellt építeni, de közben kifogynának a megfelelő építőkockák. Ebben az esetben csak úgy tudnánk megépíteni a repülőgépet, ha olyan módosított tervrajzokat készítenénk, amelyek nem igénylik a hiányzó elemeket” – mondja a tanulmány első szerzője, Dennis Hsu.

A rengeteg mutáció miatt egy csomó abnormális kinézetű fehérje jön létre, amelyeket az immunrendszer nagyobb valószínűséggel azonosít ellenségesnek. Azok az argininhiányos sejtek, amik korábban észrevétlenek voltak, hirtelen feltűnő célpontokká váltak” – mondta Hsu.

Az eredmények potenciálisan hatással lehetnek az immunterápiára.

Hirdetés

A rákos sejtek kiéheztetésével talán elősegíthetjük az új mutációk kialakulását, amelyeket aztán az immunrendszer felismerhet” – összegezte az eredményeket Hsu.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230204-megtalaltak-mi-taplalja-a-rakos-sejteket.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Több mint negyven évnyi kutatás után a tudósok nemrégiben feltárták, hogy mi történik az agyban …