2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Szeméttelepre is épülhet lakópark

Hirdetés

Szeméttelepre is épülhet lakópark

Évtizedek alatt több százezer tonna szemét gyűlhet össze a szeméttelepeken. Magyarországon nem ritkák a több évtizeden át használt telepek, és az sem, hogy ezek bezárása után a gondozatlan terület megkeseríti a helyiek életét. Bár a ma aktívan használt hulladéklerakóknál a környezetvédelmi hatóság nyomon követi, hogyan kezelik a háztartások szemetét a kommunális cégek, rengeteg problémát okoznak a gondozatlan, gazdátlan szeméttelepek.

IMG 5258

Fotó: Kormányhivatal

Záróra után

Ilyen például a képeken látható zsámbéki terület, amely évtizedekig volt szeméttelep, majd a 2016-os bezárása után elmaradt a terület helyreállítása – hirtelen a senki földje lett, a helyieknek jobb híján maradt a bűz. A melegben terjednek a szagok, a szemét tetejét felkapja a szél, a különböző bomlástermékek veszélyeztetik az állatvilágot, de kánikulában spontán gyulladás is bekövetkezhet, ilyenkor veszélyes füstöt terít a szél.

Hirdetés

Ezt megakadályozandó fontos a szeméttelepek rekultivációja – magyarázza Lehrfeld Attila, az ezzel foglalkozó C&C Property Holding kereskedelmi igazgatója. A cég a Zsámbékon 40 éve működő és 2016-ban deaktivált szeméttelep semlegesítésével foglalkozik. Négy évtized alatt hat hektáron […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/01/27/szemettelepre-is-epulhet-lakopark/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Létezhet-e annál nagyobb elismerés és öröm, mint amikor szülőhazája uralkodója lovaggá ütné az embert? A …