2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Sosem látott mértékben csökkent a szén-dioxid-kibocsátás a világon

Sosem látott mértékben csökkent a szén-dioxid-kibocsátás a világon

2020 első felében 1551 millió tonnával csökkent a szén-dioxid-kibocsátás világszinten a 2019-ben mért adatokhoz képest. Megfigyelhető, hogy a különböző társadalmi krízisek kedvezően hathatnak a károsanyag-kibocsátásra, azonban

a koronavírus miatti leállás alatt mért csökkenés nagyobb mértékű, mint a 2008-as gazdasági világválság, az 1979-es olajválság vagy a második világháború alatt.

Ez a csökkenés azonban még mindig csak 8,8 százalékát jelenti a teljes szén-dioxid-kibocsátásnak. Az áttörést jelentő kutatásról az EurekAlert számolt be.

Eddig még nem készült ilyen precíz és átfogó tanulmány a pandémia okozta hatásokról, és a kutatás lehetséges megoldási javaslatokat is megfogalmaz a kibocsátás alacsonyabban tartására.

A Carbon Monitor által összeállított napi adatok vizsgálatával pontos összefüggéseket fedezhetünk fel a kibocsátás változása és az egyes országokban bevezetett korlátozások között –jegyezte meg Zhu Liu a pekingi Tsinghua egyetem munkatársa, a kutatás vezetője.

Áprilisban a korona vírus első hulláma alatt, amikor a legnagyobb fogyasztó országok korlátozásokat vezettek be, 16, 9 százalékos szén-dioxod kibocsátás csökkenés következett be. Ilyen mértékű csökkenést csak karácsonykor vagy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2020/10/15/sosem_latott_mertekben_csokkent_a_co2_kibocsatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Száz év volt, mire összejött egy rendes időjárás-előrejelzés

Száz év volt, mire összejött egy rendes időjárás-előrejelzés

Bizonyára Ön is feltette már a kérdést, ha még nem, mi most feltesszük: miként lehetséges, …