2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Sokkal többet árthat a reggeli kávé, mint azt elsőre gondolná

Sokkal többet árthat a reggeli kávé, mint azt elsőre gondolná

A kávéfogyasztásnak számos kimutatható előnye van, melyek közül az egyik legnyilvánvalóbb az, hogy a benne lévő koffein segít ébernek maradni.

Bár ez nem elég ahhoz, hogy teljesen ellensúlyozva legyenek az alváshiány kognitív funkciókra gyakorolt hatásai, de rendkívül jól jöhet, ha szükségünk van egy kis felfrissülésre, például egy hosszú autóút során.

Bizonyos jelek arra is utalnak, hogy a kávé védelmet nyújthat az olyan betegségekkel szemben, mint az Alzheimer-kór és a 2-es típusú cukorbetegség, mindezek ellenére rögtön ébredés után még sem ajánlatos inni.

A kávé egyik nagy hátránya, hogy vízhajtó hatású, tehát növeli a vizelet termelést, ami ébredés után – amely a szervezet számára egy vízhiányos állapot – egyáltalán nem kedvező.

A második hátrányos tényező, hogy a kávé serkenti a kortizol, azaz a stresszhormonok felszabadulását, mely ébredéskor eleve a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/08/26/reggel-kave-vizhajto-magas-stressz-szint-kortizol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Madarak millióit ölték meg, hogy védjék a rizsföldeket

A TPHPA a múlt héten pusztította el a madarakat az ország északi részében fekvő Manyara …