2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Sam, a macska három hadihajó elsüllyesztését is túlélte

Hirdetés

Sam, a macska három hadihajó elsüllyesztését is túlélte

Sam

Hirdetés

Sam

Fotó: catpedia.fandom.com

Hogy a babona szerint mennyire hoz szerencsét, ha macska van a hadihajó fedélzetén, azt nem tudni, mindenesetre Sam vagy más néven Oscar szinte minden hajót elsüllyesztett, aminek a fedélzetére felengedték.

Jó, nem lehet az egészet a macskára kenni, de a feljegyzések szerint minden esetnél jelen volt, igaz a történészek nem teljesen biztosak abban, hogy ugyanarról a macskáról van szó minden egyes hajó elsüllyedésénél. De a tengerészlegendák állítják, hogy a macska sztorija valóság. 

Hajó: 0, Macska: 1

A macska a pályafutását a németeknél kezdte, a Bismarck hajó legénységének egyik tagjának házikedvence volt. 1941 május 18-án hajózott ki. A hajó nagyjából olyan hosszú volt mint a Titanic, valamivel szélesebb, és erről is úgy gondolták, hogy elsüllyeszthetetlen. Útjának elején egyetlen lövéssel süllyesztette el a HMS Hood brit hadihajót, amin 1400 tengerész vesztette életét. Nem sokkal később a Bismarck is megsérült, majd a további támadások miatt május 27-én elsüllyedt. A 2200 fős legénységből csak 118 élte túl, plusz a macska, ami órákig hánykolódott egy deszkán, mire kimentette a HMS Cossack hajó – és ha már így alakult, a brit tengerészek elnevezték Oscarnak. A macskának nem volt különösebb ellenvetése az ellen, hogy átálljon a másik oldalra.

<img id="kep_szerkfoto_image_33967881" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/07/24/elsullyeszthetetlen_sam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Évszázadokig luxus volt hancúrozni

Évszázadokig luxus volt hancúrozni

Szemet kápráztató ragyogás, csillogás, pompa – ilyesfélékre gondolunk a luxus szó hallatán. Tehát mindenre, ami …