2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Porsche-génekkel érkezik a csúcs elektromos Audi

Hirdetés

Porsche-génekkel érkezik a csúcs elektromos Audi

Az Audi RS e-tron GT bemutatójára stílusosan a CES (Consumer Electronics Show) keretein belül került sor, ami inkább tartozik ide, mint a hagyományos autóipari rendezvényekre. A bemutató azonban ezenkívül is rendhagyónak mondható, mivel idén a világjárvány miatt a megszokott Las Vegas-i helyszín helyett egy virtuális rendezvényre került sor. Az újságírók a szokásos próbaút helyett videón nézhették végig, ahogy Lucas di Grassi, az Audi Formula–E pilótája a versenypályán csikorgó gumikkal vezeti az elektromos Audik csúcsát. 

Hihetetlen! A torkomban ver a szívem! Ez teljesen más, mint a többi Audi!

– mondta di Grassi, aki egyébiránt az ENSZ fenntarthatóenergia-ügyi nagykövete is. Nos, ebben teljesen igaza van, mivel az autó inkább Porsche, mint Audi – egyébként mindkét márka a Volkswagen konszernhez tartozik. A gyakorlatban a Porsche Taycan ikertestvéréről van szó, azzal megegyező padlólemezen. Maga a testvérmodell igen sikeres az Egyesült Államokban borsos ára ellenére is. Porsche Taycannal jár például a Microsoft alapítója, Bill Gates is, amivel a Tesla-főnök Elon Musk rosszallását már sikerült kivívnia. A Porsche egyébként nemrégiben mutatta be a Taycan új, immáron olcsóbb változatát, amit már nyíltan is a Tesla Model S riválisának szánnak.

Hirdetés

De vissza az új csúcs elektromos Audihoz, amelynek amerikai piacra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/01/21/itt_a_csucs_elektromos_audi_-_porsche_genekkel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Nem szőröztek, kikosarazták a királynőt

Létezhet-e annál nagyobb elismerés és öröm, mint amikor szülőhazája uralkodója lovaggá ütné az embert? A …