2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Nemsokára azonosíthatják Mátyás király maradványait

Hirdetés

Nemsokára azonosíthatják Mátyás király maradványait

A Helyon szaklapban publikált kutatás eredménye szerint a Magyarságkutató Intézet munkatársai Kásler Miklós professzor, miniszterelnöki biztos vezetésével azonosították a Hunyadi–Corvin-család utolsó két férfi leszármazottjának személyazonosságát. A székesfehérvári koronázótemplom helyén lévő csontkamrában őrzött maradványok között feltehetően Hunyadi Mátyás maradványait is megtalálták. 

A professzor elmondása szerint a fehérvári osszáriumban csaknem 900 csontot, köztük koponyákat is őriznek. Ezeknek a DNS-eit és örökítőanyagait vizsgálták a szakemberek, úgy, hogy minden koponyából és csontvázból mintát vettek. Jelenleg körülbelül 350 csont esetében készült el a teljes genetikai állomány feltérképezése. A maradék 550 feltérképezetlen csont közül várják majd a kutatók, hogy megtalálják Hunyadi Mátyás földi maradványait. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/25/kutatas-eredmeny-maradvanyok-fehervar-matyas-kiraly/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Középkori temetőt találtak egy magyar bányában

A nagyjából kéthektáros területen a régészek három hónapig végeztek megelőző feltárásokat a bánya bővítése miatt …