2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Nem ember alkotta eszközöket találtak

Hirdetés

Nem ember alkotta eszközöket találtak

Az eddig ismert legrégebbi pattintott kőeszközökre Kenyában bukkantak, ezek az úgynevezett olduvai típusú eszközök, amelyeket húsfeldolgozásra és növények apróra törésére használhattak. Ezek megjelenését az emberi evolúció egyik mérföldkövének tartották, és mindeddig úgy gondolták, hogy ez a technológia őseink találmánya volt.

A legújabb régészeti feltárások során azonban a szóban forgó kőeszközök mellett egy pár nagy méretű őrlőfogra bukkantak, amely az ember evolúciós fájának egyik mellékágán elhelyezkedő, kihalt hominin nemzetség, a Paranthropus egyik tagjához tartozott.

Hozzátette ugyanakkor, hogy azt a magyarázatot sem szabad kizárni, hogy esetleg nem egy vadász, hanem egy áldozat őrlőfogait találták meg a kőszerszámok mellett.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230210-regi-elmeletet-donthet-meg-az-oskokorszaki-koeszkozokkel-kapcsolatban-egy-uj-tanulmany.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Több mint negyven évnyi kutatás után a tudósok nemrégiben feltárták, hogy mi történik az agyban …